Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Letno koaplisce celej_tobogan.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Vodna oaza na robu mesta

Datum: sreda, 8. julij, 2015

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se v iskanju osvežitve potepa po celotni Sloveniji, med njene vsakoletne cilje pa sodi tudi Letno kopališče Celje. Kopališče za meščanke in meščane, okoličane in vse, ki ljubijo tako celodnevno kot uro ali dve dolgo popoldansko osvežitev.

 Pestro tudi ob bazenu

Letno kopališče Celje sodi med kopališča, ki so bila v izboru za »Naj kopališče« že večkrat nagrajena. Tudi letos že pridno zbirajo glasove, še bolj pridno pa vsak dan skrbijo za številne obiskovalce. Teh je v zadnjih dneh res veliko, saj temperature vsak dan vztrajno preskočijo 30 stopinj celzija. »Pri nas se kopalci lahko ohladijo v velikem plavalnem bazenu, za najmlajše pa je na voljo otroški bazenček z igrali in tobogančki. Tisti malo večji se radi spuščajo po veliki vodni drči ali se zabavajo z igranjem vodne košarke, ki je letos novost. Temperature vode so ravno pravšnje za prijetno ohladitev - od 28 do 30 stopinj v manjših bazenčkih, v plavalnem bazenu pa je 26 stopinj,« je o Letnem kopališču Celje povedala Maja Voglar iz zavoda ZPO, ki upravlja z omenjenim kopališčem.

Ta in naslednji vikend pripravljamo kar nekaj brezplačnih animacij; od tekmovanja na toboganu, do ciljanja z vodnimi baloni, vodne košarke in še marsikaj zanimivega.

»Poleg kopanja, pa našim obiskovalcem ponujamo tudi pestro dogajanje ob bazenu. Ta in naslednji vikend pripravljamo kar nekaj brezplačnih animacij; od tekmovanja na toboganu, do ciljanja z vodnimi baloni, vodne košarke in še marsikaj zanimivega« je še dodala Voglarjeva.

Ohladitev po ugodni ceni

Glavna prednost Letnega kopališča Celje je lokacija, nahaja se namreč nedaleč od mestnega jedra, ob zelo priljubljeni sprehajalni poti ob Savinji. Poleg tega pa je zagotovo prednost tudi možnost brezplačnega parkiranja in ugodne cene vstopnic. »Cene vstopnic so zelo ugodne, saj  se lahko odrasli cel dan kopajo že od 5, otroci pa od 3,5 evrov dalje. Na voljo pa so tudi nekaj urne vstopnice, ki so temu primerno cenejše« je še dejala Voglarjeva. Kopališče obratuje od 9:00 do 20:00 v primeru hude vročine, pa se delovni čas tudi podaljša.

Poleg animacije poskrbijo tudi za učenje plavanja in dnevno varstvo otrok v času počitnic. Že nekaj let zapored v sodelovanju s Plavalno šolo Celje pripravljajo celodnevno varstvo otrok s šolo plavanja, ustvarjalnimi delavnicami in prehrano. »Varstvo traja od zjutraj, 7.15 do 15. 30 ure in je primerno za otroke od 5. leta dalje. Zainteresirani se lahko prijavijo preko spletne strani Letnega kopališča Celje ali pa kar na naši blagajni,« je pojasnil upravnik kopališča Aleš Jašarevič.

Več na www.zpo.si! 

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije