Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Terme Snovik

Naravni fitnes in nova trim steza v Termah Snovik

Datum: petek, 15. junij, 2012

Sobota je dan za marsikaj, zagotovo pa več kot dve desetletji tudi za radijska oglašanja ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Tudi minulo so vzeli pot pod noge,  natančneje, sedli so v Peugeotovega lepotca in se odpeljali v osrčje Tuhinjske doline vse do Term Snovik. Gre za ene mlajših, a zelo priljubljenih slovenskih term. Kaj vse ponujajo in kakšno poletje obljubljajo pa izveste v nadaljevanju.

Poletje v Termah Snovik

Vsi skupaj si želimo, da kakšne večje ohladitve ne bi bilo več in da bodo od zdaj temperature iz dneva v dan samo še višje. To pomeni, da bodo vedno bolj prav prišle osvežitve takšne in drugačne vrste. V Termah Snovik obljubljajo, da tudi v tem poletju ne bo manjkalo zabave, dobrega počutja, številnih prireditev. »Poskrbeli smo tudi za novosti. V naslednjih dneh bo svoj krst in odprtje doživel fitnes v naravi, ki bo eden redkih v Sloveniji. Več kot 10 naprav je narejenih iz ekoloških materialov, poleg tega pa ga dopolnjuje še nova trim steza okoli Term Snovik. Dolga je okrog 3 kilometre z višinsko razliko 100 metrov,« je o novostih v Termah Snovik povedal direktor, Matjaž Konda.

Uradno bodo bazene odprli 23. junija. Od 13. ure dalje se obeta zabava ob narodno zabavni glasbi, kulturnem programu, animaciji za odrasle in otroke. Kljub temu se je v njih v teh dneh že mogoče kopati.

Dober glas seže v deveto vas

Ta slovenski rek v primeru Term Snovik zagotovo drži, saj je udeležencev na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi vsako leto več. 7. julija letos bo tekmovanje potekalo že 10-ič po vrsti. Postrvi pa sicer gurmanske užitke nudijo kar vse dni v letu. Posebnost, ki jo okusite samo v Termah Snovik je tuhinjska postrv pripravljena na deset različnih načinov. Julija in avgusta med drugim pripravljajo izbor za miss in mistra meseca ter konec avgusta še etnološko prireditev »Košnja – kako so se stvari odvijale v Tuhinjski dolini«. Slednjo pripravljajo v sodelovanju s Turističnim društvom Tuhinjska dolina, s katerim tudi sicer odlično sodelujejo. Letos so skupaj pripravili karto pohodnih poti, s katero lahko tako gostje Term Snovik kot tudi obiskovalci Tuhinjske doline lažje odkrivajo lepote neokrnjene narave. »Težko pričakovan pa je seveda začetek poletne sezone. Uradno bomo bazene odprli 23. junija. Od 13. ure dalje se obeta zabava ob narodno zabavni glasbi, kulturnem programu, animaciji za odrasle in otroke. Glavno pa bo kopanje v naših bazenih,« o uradnem odprju poletne sezone pravi Konda. Ker dober glas seže v deveto vas, pa obiskovalce ne le v notranjih 500 kvadratnih metrih vodnih površin, ampak tudi v zunanjih bazenih, pričakujejo že ta konec tedna, ko naj bi temperature zraka znova dosegle 30 stopinj celzija. Kljub temu, da bodo zunanje bazene uradno odprli 23. junija, se je v njih v teh dneh že mogoče kopati.

Več informacij dobite na FB profilu Term Snovik in na spletni strani www.terme-snovik.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije