Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
lasko-1.png

Ob obisku Thermane Laško pokukajte tudi čez rob bazena

Datum: četrtek, 28. junij, 2012

Bila je sobota, začetek podaljšanega vikenda, in prvo počitniško jutro. Bi si lahko želeli še kaj lepšega? Ja, morda obisk katerega od kopališč, ogled zanimive prireditve, hojo v gorah ali odkrivanje novih krajev. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je bila na prvo poletno soboto do zgodnjega popoldneva delovna v Laškem. Poskrbeli so tako za osvežitev kot za širjenje obzorij.

Letošnji paket poletja so poimenovali »Eko Thermanino poletje«. Njegova posebnost je bivanje za dan več kot je potrebno plačati.

Programi pisani na kožo družin

Ponudba Thermane Laško je zagotovo pravi izbor za družinsko preživljanje prostih dni. Običajno, sicer že zelo bogato ponudbo, v poletnih dneh dopolnjujejo še zanimivi animacijski programi za staro in mlado. Seveda pa brez osvežitve v bazenih ne gre. »Pri nas so vodne dogodivščine na voljo ob vsaki vremenski priliki oziroma nepriliki. Ob nekoliko slabšem vremenu se je mogoče osvežiti v valovalnem bazenu in otroškem bazenu pod stekleno kupolo, ko pripeka sonce pa poleg naštetih vabijo še zunanji bazeni in tobogani,« je o ponudbi Thermane Laško povedala Mojca Korpar iz Thermane Laško in v isti sapi dodala, da so v Laškem počitnice zanimive tudi za goste, ki radi pokukajo čez rob bazena in odkrivajo tudi lepote kraja, njegove naravne in kulturne znamenitosti. Letošnji paket poletja so poimenovali »Eko Thermanino poletje«. Njegova posebnost je bivanje za dan več kot je potrebno plačati. Poleg tega otroci do petega leta bivajo brezplačno, vsi družinski člani pa se lahko prepustijo adrenalinskem spuščanju z bob kartom na sankališču na Celjski koči.

Ponudbo preverite na www.thermana.si!

 

Kmalu nov ayerveda center

O wellnessu bistveno več govorimo takrat, ko je hladneje. Kljub temu pa ga tisti pravi zagovorniki živijo skozi vse leto. Wellness je namreč način življenja. In tako kot je življenje polno novosti in novih preizkušenj, tako tudi v Laškem v wellness centru poskrbijo, da je vedno nekaj novega. Medtem ko so še aktualni pivovski tretmaji, ti so sicer tesno povezani s tradicijo kraja in so plod domačih maserjev ter fizioterapevtov, že napovedujejo novo novost. Bliža se namreč odprje ayurveda centra. Poleg tega pa za svoje goste pripravljajo predavanja o zdravem načinu življenja ter učenje nordijske hoje.

 

Na seznamu turističnih znamenitosti so na prvih mestih zagotovo: kartuzija Jurklošter v Jurkloštru, Aškerčeva domačija z muzejem na Senožetih, čebelarska tradicija in pivovarna.

Na laškem koncu v stiku z naravo

Zgodovino Laškega je po prihodu železnice zaznamovalo pivovarstvo in zdraviliški turizem. Brez tega še danes ne bi šlo. Gre skorajda za zaščitna znaka Laškega. Vendar pa je omenjenima mogoče dodati še marsikaj. Kot pravi Metka Mavri iz STIK-a Laško, so ogleda vredne številne naravne znamenitosti. Vabijo tudi kolesarske in pohodniške poti. Povsem svoj čar pa ima podeželje s pristno domačo kulinariko in čisto pravim, prvinskim stikom z naravo. Na seznamu turističnih znamenitosti so na prvih mestih zagotovo: kartuzija Jurklošter v Jurkloštru, Aškerčeva domačija z muzejem na Senožetih, čebelarska tradicija in pivovarna, katero si je mogoče ogledati ter se na lastne oči prepričati, kako se vari pivo. Na omenjenem seznamu pa je ključna tudi ena največjih turističnih prireditev pri nas. To je Pivo-Cvetje. Letos bo od 12. do 15. julija potekala že 48-ič po vrsti. Kaj se obeta lahko preverite na www.pivocvetje.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije