Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
izola_panorama.jpg

Pestro in aktivno poletje v Izoli

Datum: torek, 8. maj, 2012

Sončni dnevi in toplo vreme je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« takoj usmerilo proti slovenskim kopališčem. Potem ko so že obiskali Ptuj, so sledili kažipotom proti obali in pristali v vselej privlačni Izoli. Tam seveda diši po morju, po ribicah in mediteranskih rastlinah. Ni skrivnost, da ima ekipa omenjene radijske oddaje Izolo preprosto rada. Z velikim veseljem so tako preverili, kaj vse se in se še bo v tem obalnem mestu dogajalo do konca poletne sezone.

Dogodkov kot morje veliko

Da so v Izoli prijazni ljudje in da se vsi skupaj trudijo delati v dobro in korist mesta dokazuje tako celovita ponudba kot številni dogodki in prireditve v okviru te. V Izoli je bilo v času prvomajskih praznikov že nadvse živahno. Ta utrip se bo v nadaljevanju meseca samo še stopnjeval, vse do poletnega vrhunca.

Po besedah Tine Puhar iz Turistične zveze Izola bo 12. maja v Izoli atraktiven štart regate Marinada. 26. maja se bo z Bepijevo fešto uradno začela poletna turistična sezona. Zaznamoval jo bo kulturni program, igre naših staršev in koncert Slavka Ivančiča ter Solinarjev. 30. maja pa se bo začel Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola cinema. Tudi junija ne bo v Izoli nič manj pestro. Praznik oljk, vina in rib bo navduševal 8. in 9. junija, od 1. do 6. julija bo Izola gostila zdaj že tradicionalni 20. rokometni festival Eurofest, od 21. do 28. julija pa se bo zgodil še Oboa – fagot festival. Poletja v Izoli ne bi bilo brez Ribiškega praznika (potekal bo 17. in 18. avgusta) ter brez nedeljskih jutranjih in večernih koncertov pihalnih godb.

26. maja se bo z Bepijevo fešto uradno začela poletna turistična sezona. Zaznamoval jo bo kulturni program, igre naših staršev in koncert Slavka Ivančiča ter Solinarjev.

Podrobnosti o prireditvah in Izoli najdete na www.izola.eu!

Simonov zaliv – zaliv za družine

Hotelsko naselje v Simonovem zalivu se nahaja v objemu bujnega mediteranskega rastlinja. Je kraj, ki je ribiškemu značaju Izole dodal novo značilnost – ugodnost bivanja in zabave v sožitju z bogato zgodovino in prijaznimi ljudmi. Resort sestavljajo: dva hotela in dve depandansi, v katerih je skupaj 700 ležišč.

»V San Simon resortu izpostavljamo predvsem pestre programe za družine, za seniorje ter vse ostale, ki si želijo sproščenih počitnic,« je povedala Sanela Kadič iz San Simon resorta ter dodala, da so že uveljavljene poletne pakete zdaj ponudili tudi v skrajšanih verzijah (od dve nočitev dalje) ter še vedno z brezplačnim bivanjem za otroke do 12. leta. Paketi vključujejo: animacijo za staro in mlado, jutranjo telovadbo, kopanje v bazenu, uporabo koles, pohodnih palic, degustacijo oljčnega olja. Za piko na i pa si je mogoče privoščiti še različna wellness razvajanja. Seveda pa so v Simonovem zalivu že pripravljeni tudi na poletje, na vroča meseca julij in avgust. Nekaj mest, kot pravijo, je še prostih. Treba pa je pohiteti, saj za družine nudijo veliko ugodnost – to je brezplačno bivanje tudi za dva otroka stara do 12 let.

V Delfinu 3-milijonta nočitev

Hotel, ki se lahko ponaša z  največjim odstotkom zasedenosti nočitvenih kapacitet je izolski hotel Delfin. Branko Simonovič, direktor omenjenega hotela je po praznovanju 30. obletnice, ko jih je obiskal tudi slovenski predsednik, potrdil dosedanje odlične podatke o zasedenosti hotelskih kapacitet. V treh desetletjih je bila njihova povprečna zasedenost vselej visokih 90 odstotkov. Že marca letos pa so zabeležili 3-milijonto nočitev. »Že res, da v naš hotel 365 dni na leto v večini prihajajo upokojenci, je pa res, da je vse več tudi družin. Notranji in zunanji bazen, sprostitveni center, izleti, rekreacija, zabava, literarni, plesni in glasbeni večeri ter druga animacija so razlog, da je pri nas vselej pestro in aktivno. Primerno torej za vse goste,« je še povedal Simonovič.

Soba na mandraču ali v manjšem družinskem hotelu

Poletja v Izoli ne bi bilo brez Ribiškega praznika (potekal bo 17. in 18. avgusta) ter brez nedeljskih jutranjih in večernih koncertov pihalnih godb.

Hotel Delfin se nahaja 500 metrov od centra Izole, v samem jedru, tik ob obali, z razgledom na mandrač, pa se nahaja hotel Marina. »Jutro s pogledom in vonjem po morju ter zvok galebov je tisto, kar vas prebudi, če se odločite za bivanje v hotelu Marina. To pa še ni vse,« izpostavlja Darja Jakomin iz omenjenega hotela. Užitki se nadaljujejo v hotelski restavraciji, v kateri prevladujejo mediteranske in istrske jedi ter vsak dan tudi sveža riba. Po novem pa se je razvajati mogoče tudi zgolj in samo v dvoje. Jakuzzi, ležalniki, postelja z baldahinom  - romantika za dva ali malo drugačno dekliščino, rojstni dan v izbrani, manjši družbi. V hotelu Marina so za goste pripravili različne pakete po dosegljivih cenah in bogato ponudbo. Ta med drugim vključuje samopostrežni zajtrk, vstop v savno, izposojo koles, internetni dostop, večerjo z morskimi ali mesnimi dobrotami. Za slednje poskrbijo tudi v manjšem, družinskem garni hotelu Keltika. Nahaja se nedaleč stran od Simonovega zaliva, ima 15 sob in je pravi sinonim za prijaznost. Kot pravi Majda Dobravc so pri njih dobrodošli prav vsi gostje, tudi motoristi in kolesarji, za katere so uredili posebej varovano parkirišče. Maja in junija je mogoče, ob predhodnem povpraševanju, izkoristiti posebno ponudbo 3 = 4. Se pravi plačaš 3, bivaš 4. V glavni sezoni pa ob bivanju nudijo še izposojo koles in tajsko masažo.

Izleti in doživetja z dušo

Če v Izoli še niste bili, pa bi radi prišli, potem sta ob prvem obisku zagotovo pravi naslov Turistična agencija Spik ali agencija Bele skale. V obeh znajo za goste poskrbeti na prav poseben način.

»Že dve desetletji poskrbimo, da naši gostje odhajajo ne na klasične, ampak na izlete z dušo. Denimo na poseben ogled Pirana, na sprehod po solinah, obisk Mestnega muzeja v Kopru, na spoznavanje Izole skozi zgodovino in okus. Seveda so nekaj posebnega tudi izleti na Kras, vključno z dobrotami in zgodbami, ki jih je zapisala zgodovina tega dela Slovenije,« je o ponudbi turistične agencije Spik povedala Karmen Birsa in povabila še na izlet v Benetke s katamaranom (vsako soboto, poleti tudi ob nedeljah) ter na obisk nove destinacije, Ukrajine. V slednji je pozimi mogoče smučati, poleti pa počitnikovati ob Črnem morju ali se celo podati na off-road izlet z lovci. Seveda je Ukrajina zanimiva tudi zaradi letošnjega evropskega nogometnega prvenstva.

Več na www.spik-travel.si!

V centru Izole, nasproti glavne pošte, pa se nahaja še ena turistična agencija, agencija Bele skale. Ime nosi po plaži in najbolj čistem morju na slovenski obali. V agenciji organizirajo potapljanje, letalski polet in celo jadranje z leseno jadrnico na kateri pripravijo tudi ribji piknik. »Nekaj posebnega pa je tudi ribolov za štiri osebe, s katerim je mogoče doživeti morje na drugačen način,« je dejala Patricia Filli iz turistične agencije Bele skale ter zagotovila, da svojim gostom ponudijo: kopanje, glasbo, zabavo in seveda ribe.

Več na www.beleskale.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije