Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče

Poletne novosti v Termah Ptuj

Datum: ponedeljek, 7. maj, 2012

Tisti, ki ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« spremljate že nekaj let zagotovo veste, da je zadnja aprilska sobota vsako leto, iz leta v leto, rezervirana za obisk Term Ptuj. To je tradicija, ki hkrati pomeni tudi napoved začetka glasovanja za najboljša slovenska kopališča. Tudi letos so se držali tradicije. Kaj so doživeli in izvedeli, pa je zapisano v nadaljevanju.

Vroč začetek poletne sezone

Vročemu začeteku poletne sezone v Termah Ptuj niso botrovale samo temperature zraka okrog 28 stopinj celzija, ampak tudi vroča cena vstopnic na zadnjo aprilsko soboto. Ta je znašala vročih 5 evrov za vse obiskovalce od 5. leta dalje.

Novost letošnjega poletja je tudi Aquapass vstopnica. Z nakupom te vstopnice lahko izbirate med kopanjem na šestih različnih destinacijah in to po ugodnejši ceni.

»Po izredno nizki ceni so lahko kopalci uživali na prvi kopalni dan na zunanjem delu Termalnega parka. Bazen z valovi, podvodne masaže, nekateri tobogani ... vse smo pripravili in zakorakali v poletno sezono z letnico 2012,« je ob obisku ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« povedala Milena Mojzeš, direktorica hotelov v Termah Ptuj ter izpostavila, da je v Termah Ptuj še vedno mogoče kupiti sezonske vstopnice v predprodaji. Do 31. maja jo je za otroke mogoče kupiti za samo 99 evrov, pri nakupu za dijake, študente in odrasle veljajo še posebni popusti. Prav vsem pa je na voljo največja novost letošnjega poletja – to je Aquapass vstopnica. Po besedah Mojzeševe z nakupom te vstopnice lahko izbiramo med kopanjem na šestih različnih destinacijah. Gre za Terme 3000, Terme Lendava, Terme Banovci, Zdravilišče Radenci, Terme Ptuj in Wellness Živa na Bledu. V predprodaji je Aquapass vstopnica cenejša za 20 odstotkov.

Novo – savna in bivanje v vinskih sodih

Po cenovno zelo ugodnem bivanju v Termah Ptuj v prvih majskih dneh, se obeta še en »cenovno vroč« termin, in sicer od 13. do 17. maja. Za bivanje v vrhunskem Grand hotelu Primus superior je za omenjene dni treba namreč odšteti le 39 evrov za polpenzion na osebo. Seveda to ni edina možnost za prenočitev v Termah Ptuj. V naselju bungalovov je mogoče dve noči s polpenzionom preživeti za 99 evrov, za najem počitniške hišice pa je treba odšteti 90 evrov. Seveda je vseh primerih mogoče uživati v notranjih in zunanjih bazenih ptujskega termalnega parka.

»Notranji del Termalnega parka navdušuje tudi z največjo novostjo tega poletja, to je savna v posebnih vinskih sodih. Do konca junija pa bomo uredili tudi edinstvena prenočišča v vinskih sodih,« je še dejala Mojzeševa.

Rimske zgodbe se nadaljujejo

Maja se bosta odvila rimski piknik ob ribniku in rimski družinski praznik, avgusta pa že 5. Rimske igre.

Seznam dogodkov in prireditev v Termah Ptuj dokazuje, da bo tudi letošnje poletje zelo zanimivo ter atraktivno za mlado in staro. Vilma Angel iz Term Ptuj med vsemi prireditvami izpostavila tri, s katerimi se bo nadaljevala rimska zgodba iz preteklih let. Maja se bosta odvila rimski piknik ob ribniku in rimski družinski praznik, avgusta pa že 5. Rimske igre.

Od bogov poslana Primusova tortica

K dobremu počutju in nepozabnim počitnicam veliko pripomorejo tudi gurmanska doživetja. Teh v Termah Ptuj nikoli ne zmanjka. Pa naj gre za trenutke, ko je sredi bazenskega vrveža na hitro treba dati nekaj pod zob ali pa za uživanje v izbranem, skrbno pripravljenem obroku. Vselej pa je treba misliti tudi na piko na i. To v Termah Ptuj predstavlja Primusova tortica. »To tortico, ki je v zadnjih letih naš največji ponos, smo razvili hkrati z odprtjem Grand hotela Primus. Želeli smo ustvarili nekaj prepoznavnega. Razmišljali smo, kaj so nam zapustili Rimljani. To nas je pripeljalo do spoznanja, da so se bogovi najraje razvajali s sladkimi stvarmi. Tako je nastala Primusova tortica. Navzven kaže na rimsko bogastvo, v sebi pa skriva tiho presenečenje – tekočo čokolado v objemu čokoladnega moussa. Naši gostje pravijo, da je res božanska,« se je pohvalil Franci Gerdak, direktor gostinstva v Termah Ptuj, ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa iz lastnih izkušenj potrdila, da je tortica zares od bogov poslana.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije