Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Talaso Strunjan

Razvajanje v središču krajinskega parka

Datum: sreda, 5. junij, 2013

Minulo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija oglasila s slovenske obale. Kljub malo slabšemu vremenu so se odločili preveriti ponudbo edinega slovenskega naravnega zdravilišča na obali – Strunjana. Tam lahko v neposredni bližini morja uživate v zdravilni klimi in pestri ponudbi Term Krka.

Vse dobro iz morja

Poleg ugodne mikroklime je skozi vse leto možno kopanje v morski vodi, ki jo v zimskem času tudi ogrevajo, tako da je temperatura vode skozi vse leto 32 stopinj.

Talaso Strunjan odlikuje izjemna lega tik ob morju in hkrati  v osrčju krajinskega parka, znanega po visokih klifnih  stenah in manjših solinah, kjer še danes na tradicionalen način pridobivajo sol. Kot je ekipi povedal Miran Gaspari, vodja Talasa Strunjan, je njihova glavna posebnost ravno okolje v katerem delujejo. »Locirani smo namreč v samem središču krajinskega parka, ki ponuja številne zanimivosti. Že ko se z Izolske strani spustite proti Portorožu vam dobrodošlico zaželi pinijev drevored, star že stoletja. V Strunjanu si lahko ogledate tudi manjše soline, kjer pridelujejo sol po postopku, starem že 600 let. Številne obiskovalce privabi tudi laguna, kjer se zadržujejo različne ptice in pa Mesečev zaliv, ki se razprostira pod največjim klifom na jadranski obali. Vse omenjeno je povezano s sprehajalnimi potmi, ki se jih gostje radi poslužujejo,« je dodal Gaspari.

V Strunjanu letno naštejejo kar 2300 ur sonca, zato se trudijo, da v svoji ponudbi kar najbolj združujejo morje, sonce in pa vplive vsega dobrega. Poleg ugodne mikroklime je skozi vse leto možno kopanje v morski vodi, ki jo v zimskem času tudi ogrevajo, tako da je temperatura vode skozi vse leto 32 stopinj. Priporočajo pa tudi uporabo solinskega blata (Fanga),  tako za lepotilne kot za rehabilitacijske namene.

Privoščite si solinarsko masažo

V Talasu Strunjan izvajajo tudi solinarsko masažo – masažo z mošnjički, ki so napolnjeni s soljo in jih namakajo v olja, katerim so dodana eterična olja zelišč, kot sta rožmarin in sivka.

Ko človek vdihne morski zrak, se takoj počuti bolje. Če si ob tem privošči še obisk wellness centra, pa se zagotovo počuti kot prerojen. »V wellnessu Salia uporabljamo za boljše počutje, zdravje in lepoto darove morja; morsko vodo, morsko blato, sol, vse to pa podkrepi mediteranska klima. Tako v Talasu Strunjan izvajamo tudi solinarsko masažo – masažo z mošnjički, ki so napolnjeni s soljo in jih namakamo v olja, katerim so dodana eterična olja zelišč, kot sta rožmarin in sivka,« je ekipi zaupala Slađana Prodanović Puzić, vodja fizioterapije in wellnessa. »Tudi v fizioterapiji pri nas uporabljamo darove morja – npr. morsko blato, ki je zelo dobro za revmatska obolenja,« je še dodala.

Sprostite pa se lahko že samo s sprehodom po čudoviti naravi, ki jo ponuja krajinski park ali pa s kakšno od številnih športnih aktivnosti, ki jih ponujajo v termah. Kot je povedal Janez Kolarič je možnosti za aktivno preživljanje prostega časa ogromno; imajo zelo dobro urejena in osvetljena tenis igrišča, igrišče za odbojko na mivki, mini golf, izredno sodoben fitnes, bazenski del, poleg tega pa ponujajo še številne aktivnosti v naravi; mrežo peš poti, izposojo koles, nordijsko hojo, ipd.. Iz zdravilišča vodijo po parku in na najlepše razgledne točke obale urejene sprehajalne poti.

Več na www.terme-krka.si/si/strunjan!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije