Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
rogaska-slatina-ljud-_1.png

Rogaška Slatina - ljudem prijazno mesto

Datum: petek, 2. julij, 2010

Marsikdo počitniško in dopustniško razpoložen razmišlja, kako preživeti današnji sončen dan. Rešitev je seveda ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Tokrat so izbrali tradicijo, zdravje in lepoto. Odpravili so se namreč v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij in kjer kraj velja za med najbolj urejene pri nas pa tudi v Evropi.

Občina po meri ljudi

  rogaska-slatina-ljud-_2.pngInfrastruktura je osnova za razvoj slehernega kraja. Zato je Rogaška Slatina v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo. »Zgradili smo štiri krožišča, deset kilometrov kolesarskih stez, dve novi vpadnici, v fazi izgradnje pa sta dve podzemni parkirni hiši,« je dejal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. Slednja sodi med najuspešnejše po črpanju evropskega denarja ter tudi med najbolj urejene. Je občina po meri invalidov, pred časom je prejela listino za mesto prijazno kolesarjem po kriterijih Evropske komisije, je tudi najlepši izrazito turistični kraj pri nas in med najlepšimi v Evropi. Vse našteto je temelj, katerega dopolnjuje slatinska turistična ponudba.

Medical center v evropski špici

Nekoč se je imenovalo Zdravilišče Rogaška zdravstvo, leta 2008 pa so razvili novo blagovno znamko »Medical center Rogaška Slatina«. Slednja temelji na 60. letni tradiciji zdravstva v Rogaški Slatini in ponuja gastroenterološke, kardiološke, ultrazvočne preiskave, žilne operacije, druge specialistične preiskave, diagnostiko, programe pomlajevanja, balneoterapijo.

rogaska-slatina-ljud-_3.png rogaska-slatina-ljud-_4.png rogaska-slatina-ljud-_5.png

Po besedah mag. Saše Jakoš, vodje trženja v Medical centru Rogaška Slatina, so v špici Evrope po programih za rehabilitacijo gastroenteroloških bolnikov ter programih za lajšanje kroničnih gastroenteroloških težav. Osnova dela, ki ga opravlja preko 30 specialistov, pa je seveda termo mineralna voda, ki je edina na svetu s tako visoko vsebnostjo magnezija.

Rogaška riviera za mir in počitek

rogaska-slatina-ljud-_7.pngBazenski kompleks Rogaška riviera je sestavljen iz notranjega in zunanjega dela. Na slednjem sta zdaj odprta oba bazena, tudi tisti z nekoliko hladnejšo termomineralno vodo – primerno za rekreativno plavanje. »Naša posebnost je, da nimamo zabaviščnega dela, kar pomeni, da je več miru in spokojnosti. Seveda pa so otroci kljub temu dobrodošli. Zanje pripravljamo zabavne igre, za odrasle pa vsako dopoldne vodno aerobiko,« je povedala Branka Štimec, direktorica Term Rogaška.   

rogaska-slatina-ljud-_6.png

Več informacij: Terme Rogaška 

Bazensko ponudbo dopolnjujejo: tenis igrišča v Športnem parku, urejene kolesarske in sprehajalne poti, enkratna Kristalna dvorana, wellness ponudba in seveda vse ostalo, kar se v Rogaški Slatini dogaja. V Turističnem društvu Rogaška Slatina so prireditve načrtovali v skladu z letnimi časi, saj imajo ti v tempu življenja veliko vlogo. Za poletne dni tako napovedujejo prireditev »Na Anino«. Gre za mednarodno srečanje tamburaških skupin, ki bo 25. julija ter v sklopu tega tudi turistična tržnica. Prvič pa se bodo zgodili tudi poletni glasbeni večeri. Drugi po vrsti bo 4. julija v Kristalni dvorani. Po besedah mag. Karle Škrinjarič, predsednice Turističnega društva Rogaška Slatina bodo vse prireditve brezplačne.

Podrobnosti na www.tdrs.si!

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Kako do Rogaške Slatine? Zemljevid

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije