Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
ruska_kapelica.JPG

Ruski vikend v Kranjski Gori

Datum: četrtek, 25. julij, 2013

Nekateri te dni nestrpno pričakujejo težko prisluženi dopust, drugi se ga le še spominjajo…Ni važno v katero skupino sodite – če bosta ta vikend v Sloveniji, vabljeni, da se odpravite v Kranjsko Goro, kjer se obeta enkraten kulturni dogodek; koncert akademskega zbora Mihajlovič Ivanovič Glinka. Kaj vse še ponuja Kranjska Gora kot destinacija pa je za vas raziskala ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija s pomočjo sogovonikov pred mikrofonom. Preberite kaj so povedali.

Ohlajene cene

V dneh, ko je v mestih vročina neznosna, so v Kranjski Gori temperature prav prijetne za različne aktivnosti v naravi. Jutra so sveža, preko dneva pa je prijetno toplo, kar je kot nalašč za številne pohodnike in kolesarje. Kot je ekipi zaupal Borut Dubrovič iz Hit Holidays Kranjska Gora, pa so za obiskovalce pripravili tudi cenovno ugodne pakete – eden od teh je Poletna osvežitev, ki poleg polpenziona vključuje sveže sadje v sobi, animacijo, kopanje in prost vstop v kazino. »Še posebej zanimivi so paketi za družine Kekčeva doživetja v Kranjski Gori, ki so aktualni preko celega leta. V sklopu paketa si lahko ogledate katerega od okoliških muzejev, uživate na poletnem sankališču besna Pehta ali na toboganu Bedančeva drča ter se zabavate na različnih animacijskih delavnicah, ki jih pripravljajo naši animatorji. Na obisk vedno pride tudi Kekec, ki z otroci zapleše v mini discu,« je še povedal Dubrovič.

V soboto bodo v sklopu Ruskega vikenda gostili akademski zbor Mihajlovič Ivanovič Glinka iz St. Petersburga.

Gostje se po vseh aktivnostih na prostem lahko ohladijo tudi v bazenih, ali se sprostijo v wellness centru. »Na voljo imamo 3 bazenske komplekse ter 3 odlične wellness centre, kjer si gostje lahko privoščijo razvajanje. Izpostavil bi ponudbo, ki je novost v tem delu Slovenije in sicer terapije v hiperbaričnih komorah. Te so namenjene preventivi ter zdravljenju različnih bolezni s čistim kisikom pod zvišanim atmosferskim tlakom v posebnih komorah. Terapije so primerne za športnike, so pa učinkovite tudi pri zdravljenju diabetesa, možganske kapi, pri srčnem infarktu ipd.,« je pojasnil Dubrovič.

Vrhunski kulturni dogodek

Za nepozabna doživetje v Kranjski Gori poskrbijo tudi s številnimi prireditvami. Te dni se tam obeta prav posebna poslastica za vse ljubitelje zborovskega petja.

V soboto bodo namreč v sklopu svečanosti pri ruski kapelici gostili akademski zbor Mihajlovič Ivanovič Glinka, ki je že stoletja ponos ruskega glasbenega sveta in je tesno povezan z razvojem ruske glasbene kulture. »Zbor ima neverjetno zgodovino, ki sega vse do leta 1476. Predstavlja prvi ruski zbor, prvo operno in baletno predstavo, prvi ruski simfonični orkester. Trenutno zbor vodi dirigent Vladislav Čermošenko. Njihov repertoar je resnično velik, ta vikend pa bomo lahko prisluhnili dve sklopoma; pri bo posvečen ruski cerkveni glasbi, drugi pa ruskim ljudskim pesmim. Obeta se nam torej vrhunski kulturni dogodek, ki se bo pričel v soboto ob 20:00 v dvorani Vitranc v Kranjski Gori, vstopnice pa so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima,« je povedal Blaž Veber iz LTO Kranjska Gora. »V nedeljo pa ob ruski kapelici pripravljamo svečanost ob spominu na preminule ruske ujetnike. Za vse udeležence, ki bodo v Kranjsko Goro prišli z lastnim prevozom,  bo organiziran tudi prevoz iz Kranjske Gore izpred hotela Kompas,« je še dodal Veber.

V avgustu  bo še posebej zabavno na Zgornjesavskem pikniku, ki bo letos trajal kar tri dni (od 15. do 17. avgusta).

Več na www.kranjska-gora.si!

Raj za aktivne

Kranjska Gora je zagotovo sanjska destinacija za vse aktivne. »Je pravo izhodišče za pohodnike, ki se odpravljajo v Triglavski narodni park, na svoj račun bodo prišli tudi kolesarji, saj imamo zelo atraktivno kolesarsko pot s pričetkom v Mojstrani, ki vodi skozi celo doline vse do meje z Italijo. Za tiste bolj vešče kolesarjenja je na voljo tudi kolesarski park, ki smo ga letos še dodatno prilagodili otrokom. Vreme bo v prihodnjih dneh idealno za vse aktivnosti na prostem, saj se obetajo lepi sončni, topli dnevi,« je dejal Veber in dodal, da nudijo tudi ohladitev v bazenih, večere pa popestrijo z dogajanjem na trgu pred cerkvijo, kjer pripravljajo številne brezplačne prireditve.

V avgustu pa bo še posebej zabavno na Zgornjesavskem pikniku, ki bo letos trajal kar tri dni (od 15. do 17. avgusta). Vse tri dni bo na voljo alpska tržnica, številne animacije v družbi Kekca, obeta se zanimiv glasbeni program in bogata kulinarična ponudba.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije