Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
3000_bazeni640x480.jpg

Terme 3000: Poletna zabava v osrčju Prekmurja

Datum: sreda, 2. julij, 2014

Vsak poletni vikend je treba dodobra izkoristiti za potepanja po prelepi Sloveniji. Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je tokrat odpravila v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so, kot vedno, naleteli na prijazne ljudi in na velik vodno rekreacijski center z veliko naravne sence. Vodne užitke je mogoče doživeti v številnih notranjih in zunanjih bazenih ter plavati tako v navadni kot v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Prekmursko črno zlato

Kopališče Term 3000 ima bogato tradicijo, saj začetki segajo že v leto 1960, ko so ob iskanju nafte odkrili črno vodo. Ta je postala gonilna sila razvoja turizma v Moravskih Toplicah. Iz majhnega bazena se je z leti razvil sodoben turistični kompleks, ki ponuja različne namestitvene kapacitete. »Danes destinacija obsega tri hotele, bungalove, apartmajsko naselje, kamp in enega največjih in najsodobnejših bazenskih kompleskov v Sloveniji,« je ekipi povedal Dejan Horvat, vodja kopališča Terme 3000. Črna voda je specifična po barvi, vonju in ima številne zdravilne učinke za naše telo. »Poleg bazenov z zdravilno vodo imamo tudi številne bazene z navadno vodo, ki so primerni tudi za daljše namakanje. Na voljo je več kot 3000 metrov vodnih površin, tako da smo idealni za ohladitev v vročih poletnih dneh,« je še dodal.

Na kopališču in ob njem se vsak dan dogaja kaj zanimivega. Še posebej dobro je poskrbljeno za najmlajše obiskovalce, saj zanje vsak dan pripravljajo štrkastične dogodivščine.

Tudi če obožujete adrenalinska doživetja so Terme 3000 pravi naslov za vas. Na voljo so številni tobogani, njihova posebnost pa je  Aqualoop – prvi tobogan, ki ponuja 360 stopinjski obrat na katerem kopalci po raketnem štartu doživijo pospešek 2,4 G. Poleg tega je zelo priljubljen tudi »Prosti pad«, letos pa so pripravili še eno novost in sicer »Flying fox«, spust po zajli nad bazeni.

Štrkastišne dogodivščine

Kot je ekipi zaupala vodja animacije Danijela Županek se letos tam obetajo številni koncerti, zagotovo pa bodo najbolj obiskani: 9.7. Modrijani (9. 7.), Tabu (19. 7.) in Ansambel Saša Avsenika (2. 8.).

Na kopališču in ob njem se vsak dan dogaja kaj zanimivega. Še posebej dobro je poskrbljeno za najmlajše obiskovalce, saj zanje vsak dan pripravljajo štrkastične dogodivščine. Ob ponedeljkih so Štrkastične gusarske dogodivščine, v torek imajo 1,2,3 delavnice, v sredo so na sporedu vile in škrati, v četrtek so štrkaste štrikarije, petek je dan za popotnike, v soboto za indijance, v nedeljo pa se šrtk Viki spozna z Jagodo in Pomarančo in skupaj pečejo kekse po njunem skrivnem receptu. Vsak dan imajo tudi vodne igre in še marsikaj zanimivega. Preverite na njihovi spletni strani!

Oglejte si tudi TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije