Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče

Terme Čatež so pravi termalni raj za staro in mlado

Datum: torek, 3. junij, 2014

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za spoznavanje enega od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili v Terme Čatež. Glavna atrakcija te dni je seveda Termalna riviera, ki ponuja številne možnosti sprostitve in adrenalinskih užitkov.

Namestitev tako in drugače

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče in tudi drugo največje turistično središče v Sloveniji. »Pri nas je poletje 365 dni v letu, gostom ponujamo možnost preživljanja prostega časa v hotelih, apartmajih, kampu, ki je že vrsto let po ADACu najboljši kamp v Sloveniji, ter v 20 plavajočih hišicah. Še vedno zelo aktualna je tudi indijanska vas s 25 šotori, ki privablja goste iz celotne Evrope na doživljajske počitnice,« je dejala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing. »Družine se pri nas zagotovo počutijo najbolj doma. Privlačni namreč niso samo naši bazeni, ampak tudi naše sladice, ki se jim je res težko upreti,« je še dodala.

Vodni užitki za vse generacije

Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok.

Rdeča nit razvoja ponudbe Term Čatež je zagotovo termalna voda in vodni programi, ki so pravi magnet za obiskovalce. Termalno riviero v Čatežu rade obiščejo vse generacije, saj so pravi raj za lenarjenje, adrenalinska vodna doživetja ali preprosto celodnevno uživanje. »Naša voda pomaga pri lajšanju zdravstvenih težav, zadnja leta pa v vedno večjem številu prihajajo k nam gostje na prijetne počitnice ob bazenih. Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok,« je ekipi povedala Marjanka Bužančič, pomočnica izvršnega direktorja za prodajo.

Posebna počitniška doživetja

Težko pričakovane počitnice so skoraj pred vrati in v Termah Čatež so nanje dobro pripravljeni. »Na poletje smo se pri nas pričeli pripravljati že spomladi, ko smo postavili 25 indijanskih šotorov, ki zadnja leta privabljajo goste od blizu in daleč. Zgodba indijanske vasi je namreč tesno povezana z naravo, pri njihovi postavitvi pa smo upoštevali indijanske zakonitosti. Počitnice v tipiju priporočam vsem, ki si želijo doživeti pravo indijansko avanturo,« je še povedala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing in dodala, da so cene najema letos še posebej ugodne in vključujejo tudi vstopnice za Termalno riviero.

Povabila pa je tudi na počitnice v bližnji Gusarski zaliv (20 plavajočih hišk na jezeru) in na doživetje v pravi kavbojski kočiji.

Pestro tudi na obali

Terme Čatež svojo ponudbo vztrajno širijo tudi na obali in sicer v Kopru v Aquaparku Žusterna, ki je pravzaprav Termalna riviera v malem. Tamkajšnji vodni park je največji na obali in ga vsako let obišče več obiskovalcev. Sam hotelski kompleks pa ponuja različne možnosti preživljanja aktivnih počitnic, saj z raznovrstnimi programi poskrbijo za animacijo vseh starostnih skupin.

Več informacij na www.terme-catez.si!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije