Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
dobrna_hotel_park.jpg

Terme Dobrna v zavetju starodavnih dreves

Datum: torek, 31. maj, 2011
Na poti iz Ljubljane proti Štajerski je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« na avtocesti zavila proti Velenju ter pred tem krajem proti Dobrni. In prav slednja je bila tokratna končna točka. Sedli so v senco pod krošnje starodavnih dreves in v odličnih delovnih pogojih spoznavali Dobrno ter njene terme.

Vonj po zelenem

V Dobrno gostje že več stoletij prihajajo na oddih, sprostitev in nabiranje novih energij.

V Terme Dobrna prihajajo ženske po operacijah, po komplikacijah po operacijah, ženske s težavami z zanositvijo, menopavzo, ženske z nerednimi in bolečimi menstruacijami, pa tudi nosečnice, za katere imajo pripravljen poseben velnes program.

»Goste najbolj očara narava, 200 let star park z mogočnimi drevesi, številne sprehajalne poti, kulinarična ponudba, storitve temelječe na zdravilni vodi in prijaznost ljudi – tako zaposlenih kot domačinov,« je povedala Helena Župnek, iz službe rezervacij v Termah Dobrna. Ob tem je izpostavila, da sta trenutno najbolj aktualna dva programa, in sicer program »Vonj zelenega poletja« ter »Lepo je biti upokojenec«. Slednji velja do konca julija, nudi pa posebnost – to je prevoz od doma do term in nazaj.

Edini za zdravljenje ženskih obolenj

Terme Dobrna imajo dolgoletno tradicijo za zdravljenje ženskih obolenj. So edino tovrstno zdravilišče pri nas in to že od 18. stoletja, ko so se pojavile prve terapije in diagnoze.

»Ženske preprosto rade prihajajo k nam. Premoremo obilico naravnih faktorjev, kot so: voda, fango, blatne in mineralne obloge ter posebno podnebje,« je dejala ginekologinja, dr. Marija Ocvirk. Povedala je še, da zdravilna voda izvira 1.200 metrov globoko in ima ob izviru 36 stopinj celzija. Bogata je z minerali, ki pozitivno vplivajo na kožo in se absorbirajo v telo. Tako zdravijo tudi notranje organe, povečajo denimo prekrvavitev v mali medenici, izboljšajo gibljivost sklepov in sproščajo. Vodni mehurčki kožo tudi prijetno masirajo. »K nam prihajajo ženske po operacijah, po komplikacijah po operacijah, ženske s težavami z zanositvijo, menopavzo, ženske z nerednimi in bolečimi menstruacijami, pa tudi nosečnice, za katere imamo pripravljen poseben velnes program,« je še dodala Ocvirkova.

Pridelki iz okoliških kmetij in gozdov

Na krožnikih vselej postrežejo sezonsko obarvano zelenjavo in sadje. Ker je tudi vino hrana, to nikakor ne sme manjkati pri kosilu ter seveda sezonsko obarvana sladica z gozdnimi sadeži iz okoliških gozdov.

Govorimo o zdravju, o zdravem življenjskem slogu, o gibanju in skrbi za telo ter duha. Vsega naštetega ni in ne more biti brez zdrave prehrane. Tej v Termah Dobrna posvečajo posebno pozornost. Zelenjava, sadje, stročnice…za vsakogar nekaj.

»Na krožnikih vselej postrežemo sezonsko obarvano zelenjavo in sadje. Ker je tudi vino hrana, to nikakor ne sme manjkati pri kosilu ter seveda sezonsko obarvana sladica po receptu naših babic in z gozdnimi sadeži iz okoliških gozdov,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« razkril Stane Tihle, iz gostinstva v Termah Dobrna. Poslušalke in poslušalce je povabil tudi v Vilo Higio iz leta 1853 na Bachusovo pojedino v znamenju starih Rimljanov ter na pravljično poroko v parku pod kostanji in v zdraviliški dvorani, ki sprejme 150 ljudi.

Več na www.terme-dobrna.si ali na 03/780 81 10!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Dobrna na zemljevidu

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije