Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
aqualuna3.jpg

Terme Olimia za vse v vseh vremenskih razmerah

Datum: petek, 6. avgust, 2010

Izbor slovenskega naj kopališča je že 20. leto del poletnega dogajanja, ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa že 20. leto na poti po slovenskih kopališčih. V kraju, kjer so bili pred dnevi, so se nazadnje ustavili maja letos, ko so razglasili naj wellness in ko je to v svoji kategoriji postal Wellness Orhidelia. Gre seveda za Terme Olimia v občini Podčetrtek.

Slovenci na prvem mestu

V Termah Olimia, kjer sredi poletja le tu in tam še lahko ponudijo prosto posteljo, gostijo predvsem slovenske goste. Po besedah Mojce Korpar iz marketinga Term Olimia skoraj 65 odstotkov vseh nočitev ustvarijo domači gostje, ostalo pa Italijani, Nemci, Avstrijci, Hrvati in v zadnjih mesecih tudi Srbi. Vsi lahko izbirajo med različnimi vrstami namestitve, od hotelske v hotelih Breza in Sotelia, do apartmajske v vasi Lipa in aparthotelu Rosa. Avgusta še stavijo na vroče poletne dni in na odličen obisk bazenov, september pa bo znova čas za razvajanja v wellness centru Orhidelia.

Čof v bazen

Center poletne zabave je seveda Aqualuna z najhitrejšimi in najbolj zavitimi tobogani, visokimi valovi v valovalnem bazenu in aqua džunglo za najmlajše. »Pri nas resnično polno uživajo prav vsi družinski člani. Tudi zavoljo posebno ugodnega družinskega počitniškega dne v Aqualuni. Ta vključuje kopanje, kosilo, 0,5 l pijače, zabavo ter animacijo od 43 evrov dalje za družino,« je povedal Mitja Zajc, pomočnik vodje wellnessa in bazenov v Termah Olimia. Andrej Maček, zadolžen za animacijo, pa je dodal, da so obiskovalci deležni tudi zvrhanega koša zabave za vse generacije.

Več na www.terme-olimia.com !


Poletje v Podčetrtku

Polne namestitvene kapacitete povečajo utrip v kraju in zato so v občini Podčetrtek, ki velja za izrazito turistično občino ter se lahko med drugim pohvali z najlepšo vasjo v Evropi leta 2009, pripravili poletne prireditve . V novi večnamenski športni dvorani bo 6. avgusta koncert Od hita do hita 2010, 7. avgusta pa rock koncert. V nedeljo 8. avgusta bo v Virštajnu potekala postavitev klopotcev, dva dni kasneje, na dan sv. Lovrenca, pa bo mogoče obiskati Lovrenčev sejem. »Seveda pa v občini kljub poletju nadaljujemo z našimi naložbami. Te nam omogočajo pridobljena evropska sredstva. Trenutno največji projekt je izgradnja novega vrtca in prizidka k šoli. Zaključujemo tudi del vodovoda, enega cestnega odseka ter izgradnjo kolesarske steze,« je povedal Peter Misja, župan občine Podčetrtek .


Pripravila:
Tina HUREMOVIČ


Kako do Term Olimia?
Zemljevid

Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije