Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Terme Snovik

Terme v naročju Kamniško - Savinjskih Alp

Datum: torek, 11. junij, 2013

Pretekli teden se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija  odpeljala v osrčje Tuhinjske doline. Tokrat je namreč v sklopu akcije Naj kopališče želela preverit ponudbo Term Snovik. Gre za ene mlajših a iz leta v leto bolj priljubljenih slovenskih term, kar dokazujejo tudi priznanja za Naj kopališče, ki jih prejemajo že vrsto let zapored.

Okolju prijazna ponudba

Družinam prijazne Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, ki so lahko dostopne tako s Štajerske in Gorenjske kot tudi z Ljubljanske strani, zato so zelo priljubljene. »To potrjujejo tudi številna priznanja, ki smo jih prejeli v akciji Naj kopališče, v kateri sodelujemo že vse od leta 2000,« se je pohvalil g. Ivan Hribar, ustanovitelj in idejni vodja Term Snovik.

Čeprav letošnje poletje skopari s soncem, to na obisk Term Snovik  ne vpliva. »Vremenske razmere trenutno kopanju na zunanjem bazenu niso naklonjene, vendar pa to rešujemo s pokritim bazenom, kjer je kopanje izredno prijetno,« je povedal Hribar in poudaril, da ima njihova voda številne zdravilne učinke, zaradi katerih se kopalci zelo radi vračajo. V Snoviku so izjemno ponosni tudi na svojo ekološko naravnanost. »Vizija razvoja Term Snovik je že od vsega začetka taka, da bodo terme okolju prijazne in energetsko učinkovite. Zgrajene so iz okolju prijaznih materialov, osnovo z eko predznakom pa smo nato v letih delovanja samo še nadgrajevali - vso toplotno energijo, ki jo potrebujemo pridobimo iz obnovljivih virov energije, apartmaji so grajeni po sistemu inteligentnih sob in podobno. Tako smo si prvi v Sloveniji prislužili tudi evropski certifikat Eko marjetica, ki nam zelo veliko pomeni,« je poudaril Hribar.

Družini prijazne terme

Dogajanje v Termah Snovik in okolici je vedno pestro. 16. junija se tako obeta 8. MTB kolesarska dirka s Term Snovik na Veliko planino, 22. junija pa otvoritev zunanjega bazena s programom »Vodne vragolije«.

Terme Snovik privabljajo številne dnevne goste, ponujajo pa tudi možnost nastanitve v  70 apartmajih, ki so komfortno opremljeni na nivoju štirih zvezdic in 30 dvoposteljnih sob. Bazenski kompleks je primeren za vsako vreme in vse letne čase, saj obsega 500 m2 notranjih in 500m2 zunanjih površin. Temperatura vode je od 32-36 stopinj v notranjem delu, v zunanjem pa ima voda 28 stopinj.

Kot je ekipi povedala Karmen Kajba, izvršna direktorica term, največ pozornosti posvečajo družinam. »Otroci se skozi vse leto lahko igrajo v klubu palčka Snovička, za odrasle pa pripravljamo različne možnosti rekreacije, kot so npr. vodna telovadba, nordijska hoja, teki, pohodne poti, ipd.« Največ družin seveda pride poleti, spomladi in jeseni pa so zelo aktualni kolesarski in pohodniški paketi. »Ti so namenjeni aktivnim turistom in omogočajo vadbo skupaj z instruktorjem. Tudi pozimi smo zanimivi, saj je Krvavec od term oddaljen manj kot 30 km, po smučanju pa se naši gostje radi sprostijo v savni ali si privoščijo masažo,« je še dodala Kajba.

Pestro pa ni le ob bazenu, temveč tudi v okolici. Terme Snovik so izredno dobro povezane z ostalimi društvi v okolici, tako da je dogajanje tam vedno pestro. 16. junija se tako obeta 8. MTB kolesarska dirka s Term Snovik na Veliko planino, 22. junija bo otvoritev zunanjega bazena s programom »Vodne vragolije«. V začetku julija bo že tradicionalno 11. Tekmovanje kuharjev v pripravi jedi iz postrvi, v avgustu pa tradicionalna prireditev »Nekoč je bilo v Tuhinjski dolini« (letos bo tema Tuhinjska dolina v pesmi in besedi), organizirali bodo tudi pohod na Menino planino in še marsikaj.

Več na www.terme-snovik.si!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije