Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče

V Banovce prihajajo gusarji, v Radence pa maratonci

Datum: petek, 13. maj, 2011
V sončnem, majskem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Radenci in Term Banovci ter seveda tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

V Termah Banovci celo leto ugodnosti za družine

Z gusarjem Edijem je mogoče doživeti različne počitniške pustolovščine. Ob tem je mogoče bivati v hotelu ali pa, kot pravi gusarji, pod šotori.

Če v Prlekiji srečamo gusarje, potem vemo, da smo čisto blizu in na pravi poti do Term Banovci. »V naših termah smo se osredotočili na dve vrsti gostov. Na najmlajše do 12 let in na ostale, stare od 12 pa do 99 let,« malce v šali, malce pa zares pove Ivo Lebar iz marketinga Term Banovci ter dodaja, da celo leto, ker so družinam prijazno podjetje, pa tem prinaša številne bonitete. Ena izmed njih je brezplačno bivanje za otroka do 12 let ob dveh odraslih osebah, druga pa pestri animacijskih programi. Banovski gusar Edi je star že 11 let in nadvse rad ima družbo ter prave dogodivščine. Z gusarjem Edijem je mogoče doživeti različne počitniške pustolovščine. Ob tem je mogoče bivati v hotelu ali pa, kot pravi gusarji, pod šotori.

Terme Banovci so torej res pravi kraj za družinske počitnice, pa tudi za razvajanje v dvoje. Romantični vikend v afriškem vzdušju prinaša enkratno doživetje. Tu so še kopanje v termalni vodi, savnanje in številne velnes storitve.

Posebnost Term Banovci je tudi Sončni gaj, prvi naturistični kamp ob termalni vodi v Evropi. Sicer pa gre tudi v klasičnem kampu za kampiranje v stiku z naravo. Po Lebarjevih besedah je smotrno se brezplačno včlaniti tudi v klub Term Banovci. Članstvo prinaša številne ugodnosti in obveščanje o novostih, akcijah in podobnem.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/banovci!

Pred vrati je maraton treh src

21. maja bo v Radencih potekal že 31. maraton treh src, ki pa ga bo tudi letos zaznamoval bogat spremljevalni program.

Radenci, Radenska – vse to je povezano s simbolom  - tremi srci. 21. maja bo v Radencih potekal že 31. maraton treh src. Gre za tek na 42 in 21 kilometrov ter teka na 5,5 in 10 kilometrov. »Dogajanje se bo začelo ob 8. uri zjutraj s pohodom treh src. Letos drugič pripravljamo tudi nordijsko hojo s tematsko vsebino med naravnimi vrelci in ob Muri z naslovom »Z 9000 koraki do zdravega srca«. Popoldan pa bodo na vrsti teki za otroke,« je povedala Sabina Barbarič, vodja animacije v Termah Radenci in dodala, da bo tudi letos maraton zaznamoval bogat spremljevalni program. Že zjutraj bo organiziran otroški vrtec z varstvom otrok in ustvarjalnimi delavnicami, na glavnem odru bo dogajanje v znamenju plesa in glasbe, zvečer pa bo oder zavzel Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Seveda pa Radenci niso znani po maratonu, ampak predvsem tudi po zdravilni vodi. Njene pozitivne učinke so odkrili v 19. stoletju. Pili so jo celo veljaki na cesarskem dvoru na Dunaju in v Vatikanu. Ter seveda v Radencih, na severovzhodu Slovenije. Radenska, voda treh src je tudi osnova ponudbe Term Radenci. Kopati se je mogoče v 1460 m2 vodnih površin, se razvajati v savnah, velnesu. Posebnost je ta, da lahko vodo, v kateri se kopaš, tudi piješ. Gre za naravne CO2 kopeli. »Našim gostom verjemite, ni nikoli dolgčas. Vabimo jih na ogled polnilnice, na sprehod po tematski poti med vrelci življenja, na prireditev v znamenju Argentine, na odkrivanje Radgonsko – kapelskih goric in prvi junijski vikend tudi na športno rekreativno kolesarsko prireditev »Z biciklom ob Muri«,« je še dejala Barbaričeva ter pojasnila, da prireditev ni tekmovalnega značaja. Da lahko sodelujejo cele družine, ki se lahko na poti ustavijo, si pogledajo znamenitosti, se popeljejo z brodom preko Mure in poskusijo dobrote ekološke kmetije.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/radenci!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije