Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
izola_mandrac.jpg

V Izoli je že živahno

Datum: četrtek, 14. junij, 2012

Na prvem junijskem izboru za obisk potencialnih destinacij ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je zmagalo morje. Vsi se že vsaj po tihem veselimo poletja, še malo in šole bo konec, začel se bo čas dopustov. Morje torej vabi, še posebej vabljiva in mamljiva pa je ponudba Izole – mesta z nasmehom. Nekaj delčkov bogate ponudbe razkrivamo v nadaljevanju!

Zaplavajte tudi med prireditvami

V Izoli je v junijskih dneh že prav živahno. Začelo se je s praznikom oljk, vina in rib, nadaljevalo pa se s celo serijo prireditev. Za vsakogar se bo nekaj našlo, zatrjuje Tina Puhar iz Turistično informacijskega centra Izola. Puharjeva je iz sicer dolgega seznama poletnih prireditev izpostavila le nekaj dogodkov: »16. junija pripravljamo sejem ekološko pridelanih živil »Zdrava Istra«, 22. junija se bo pri svetilniku zgodilo praznovanje za mlade »Pozdrav poletju«, 15. junija v Simonovem zalivu začenjamo tudi s sklopom koncertov »Noči na plaži«, 28. junija bo zaživel Izola folk – mednarodni folklorni festival, v prvih julijskih dneh bomo gostili 20. Eurofest – rokometni kamp z 3000 udeleženci iz celega sveta. Eden od vrhuncev bo tudi letos tradicionalni »Ribiški praznik« - potekal bo 17. in 18. avgusta. Septembra pa vabimo na »Mošt izolskega refoška« (14. septembra) ter na »Večer sladkih okusov in istrskih melodij (22. septembra).« Ob prireditvah ne gre pozabiti še na številne druge aktivnosti, ki jih gostje v Izoli zelo radi počnejo. To so: kopanje, kolesarjenje, sprehodi po ozkih ulicah in zaledju Izole.

16. junija pripravljajo sejem ekološko pridelanih živil »Zdrava Istra«, 22. junija se bo pri svetilniku zgodilo praznovanje za mlade »Pozdrav poletju«, 15. junija v Simonovem zalivu začenjamo tudi s sklopom koncertov »Noči na plaži«, 28. junija bo zaživel Izola folk – mednarodni folklorni festival, v prvih julijskih dneh bodo gostili 20. Eurofest – rokometni kamp z 3000 udeleženci iz celega sveta. Eden od vrhuncev bo tudi letos tradicionalni »Ribiški praznik« - potekal bo 17. in 18. avgusta.

Več na www.izola.eu!

Poletje v Simonovem zalivu

Utrip na plaži v Simonovem zalivu je že v teh dneh prav poleten. Temperature se vztrajno višajo, morje se segreva in v tem uživajo tako družine, člani različnih klubov in društev kot tudi seniorji. Skratka vsi, ki v San Simon resort prihajajo iz Avstrije, Belgije, Nemčije, Slovenije in drugih držav. »Letos pravo poletje prehitevamo, in sicer s super junijsko ponudbo. Ta vključuje že bivanje od dveh noči dalje, predvsem od srede do petka. Klasični polpenzionski ponudbi smo dodali še vožnjo z ladjico po slovenski obali, vodenje po Izoli, pokušino vina in oljčnega olja ter brezplačno bivanje za otroke,« je o ponudbi povedala Sanela Kadič Garcia iz San Simon resorta ter dodala, da se tudi poleti obeta bogat animacijski program s poudarkom na ponudbi za najmlajše. Ti najbolj uživajo v mini discu na plaži ter v ustvarjalnih delavnicah.

Več lahko preberete na www.sansimon.si!

Druženje v dnevni sobi hotela Keltika

Hotel Keltika se nahaja v osrčju Jagodja v bližini hotela San Simon. Je družinski hotel, kjer goste pričakujejo prijazni, nasmejani zaposleni ter cenovno ugodna in dostopna ponudba. »Radi se pohvalimo, da se gostje k nam radi vračajo. Tu se pač dobro počutijo,« pravi Majda Dobravc iz hotela Keltika ter dodaja, da večina njihovih gostov prisega na aktivno življenje. Poleg motoristov je veliko tudi kolesarjev, ki se radi popeljejo po Parenzani. Tistim, ki nimajo svojih koles te za dve uri na dan tudi brezplačno izposodijo. Pogosto pa se zgodi, da se z gosti zberejo v hotelski dnevni sobi, kjer največkrat v risanju in ustvarjanju uživajo otroci.

Hotel Delfin je poseben fenomen

Ob obiskih Izole ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vselej izpostavi, da je hotel Delfin poseben slovenski fenomen. Odlična, več kot 90 odstotna zasedenost je nekaj edinstvenega. »Imamo 420 postelj v 219-ih sobah. Tu in tam se kakšna prosta postelja še najde,« je povedal Branko Simonovič, direktor hotela Delfin ter povedal, da so se na poletno sezono 2012 dobro pripravili. Bazene so že odprli, še zadnje aktivnosti pa potekajo na plaži. To bodo odprli v petek, 15. junija. Simonovič je še poudaril, da so gostje v Delfinu zelo aktivni. Zato imajo zanje pripravljen cel seznam aktivnosti, od jutra do večera. »Začnemo z jutranjo telovadbo v bazenu ali telovadnici, nadaljujemo pa z jutranjimi sprehodi, krajšimi dopoldanskimi izleti, celodnevnimi potepanji in pestrimi večernimi programi, v okviru katerih potekajo: literarni, kulturni večeri, večeri s tombolo, petjem. Ob petkih in sobotah pa vsi uživajo v večerih z živo glasbo,« še pojasnjuje Simonovič. Hotel Delfin sicer dobiva tudi prenovljeno spletno stran, saj so od aprila dejavni tudi v notranjosti Slovenije. V Rogaški Slatini imajo po novem namreč v upravljanju tudi počitniški dom.

Podrobnosti na www.hotel-delfin.si!

Razgled z Belvederja

Krasen razgled, sredi borovega gozdička in nasada oljk, prijetno vzdušje, odlična družba. Vse to in še več je hotel Belvedere. Pravzaprav hotel s prekrasnim razgledom na morje in lego v objemu Krajinskega parka Strunjan dopolnjuje še kamp ter terasa restavracije Kamin, kjer vselej diši po istrskih in ribjih specialitetah. Hotelski bazen je že nekaj časa na voljo gostom, vse več pa se jih poda tudi na naravno hotelsko morsko plažo, do katere vodi slikovita pot. Do nje se je mogoče brezplačno popeljati tudi z brezplačnim hotelskim minibusom. »Tudi v hotelu Belvedere smo pripravili ugodne 3- in 5-dnevne junijske pakete. Ti so podrobneje predstavljeni na domači spletni strani www.belvedere.si,« je povedal Željko Jugovič, vodja recepcije v hotelu Belvedere.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije