Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
v-kranju-aktivnosti-_1.png

V Kranju aktivnosti polno poletje

Datum: ponedeljek, 28. junij, 2010

Temperature so se v zadnjih dneh spustile pod vročih trideset stopinj in nekoliko osveženo ozračje je več kot primerno za različne športne aktivnosti.Te v Kranju denimo potekajo kar na 167 športnih objektih na 48.-ih lokacijah. Ena izmed teh je letno Kopališče Kranj, kjer so sezono začeli s tradicionalnimi dnevom odprtih vrat z brezplačnim kopanjem in kjer se je v minulih dneh utaborila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

 

 

Za čim več rekreacije

v-kranju-aktivnosti-_2.pngZavod za šport Kranj vsako leto našteje preko milijon uporabnikov športnih objektov. V 54. različnih športnih panogah deluje kar 144 športnih društev. »Naš cilj je, da se čim več ljudi ukvarja z rekreacijo in da na naših objektih nudimo čim boljše pogoje za treninge tudi vrhunskim športnikom. Naša infrastruktura je dobra, črna točka je le atletsko nogometna tribuna v Športnem parku. Računamo, da jo bomo v naslednjih letih vendarle uspeli zamenjati z novim objektom,« je povedal Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj. Šport številka ena v Kranju je v zadnjem času nogomet, tudi zavoljo uvrstitve domače ekipe v prvo slovensko nogometno ligo, sledijo seveda plavanje, atletika, odbojka in kolesarjenje.

Odlični pogoji za plavanje in vaterpolo

Darjan Petrič, udeleženec olimpijskih igrah, 21-kratni prvak SFRJ v plavanju, zdaj pa direktor Plavalne zveze Slovenije, dobro pozna Kranj. Tu je namreč treniral in kalil svojo plavalno formo. »Slovenski plavalni šport se je v zadnjih tridesetih letih zapisal na zemljevid svetovnega plavanja. Po medaljah na evropskih in svetovnih prvenstvih smo pred dvema letoma na olimpijskih igrah s Saro Isaković prišli še do plavalne olimpijske medalje. Imamo torej medalje z največjih tekmovanj. Kranj je bil dolga leta nosilec slovenskega plavanja, z veseljem pa povem, da so se mu pridružila tudi druga mesta, denimo Velenje,« je slovenski plavalni šport ocenil Petrič ter dodal, da vloga Plavalne zveze ni le skrbeti za vrhunske plavalce, temveč tudi popularizacija plavalnega športa. Slednjemu dajejo v zadnjih letih velik pomen z različnimi programi od dojenčkov do starostnikov. v-kranju-aktivnosti-_3.png Poleg plavanja pa je telesu zelo koristen vodni šport tudi vaterpolo. Po besedah Tadeja Peranoviča šteje kranjsko vaterpolo društvo okrog 220 članov, ti pa imajo dva odlična objekta za treninge in tekmovanja. Vaterpolo sicer sodi med težje športe, pri čemer je velik dejavnik voda. Pogoj za tovrstno aktivnost je dobro znanje plavanja ter odlična fizična pripravljenost.

Aktivne počitnice

Gibanje, gibanje in gibanje se strinjajo v Športnem društvu Migimal. Tudi letos so pripravili program počitniških aktivnosti, s katerimi bodo na kranjskem stadionu začeli v ponedeljek, 28. junija. »Aktivnosti so namenjene otrokom od 4. do 12. leta starosti, vključujejo pa šolo plavanja, šolo trampolina, šola rolanja, obisk dežele škratov, lov na zaklad in dve novosti teden čarovniških trikov ter teden cirkuških vragolij,« je dejala Urša Mihalič iz Športnega društva Migimal. Aktivno in zabavno bo tudi na kranjskem letnem kopališču. Kot je razkril Matija Bežek pripravljajo pester animacijski program za otroke, mlade in odrasle. Julija in avgusta bo zabavno od 11. do 13. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 15. do 18. ure. 11. julija pa vabijo na posebno dogodivščino, na hojo po vodi. Seveda pa se lahko otroci in mladi naučijo plavati oziroma izboljšajo svoje plavalno znanje. V Plavalni šoli Pepe vabijo v 10-urne plavalne tečaje z vključenim varstvom ter tematskimi delavnicami. Med drugim bodo za otroke od 5. do 15. leta organizirali filmsko, angleško, plesno in modelarsko delavnico.

 Več na www.migimal.si in www.sola-pepe.si!  

Pripravila: Tina Huremovič

Kako do Letnega kopališča Kranj? Zemljevid

v-kranju-aktivnosti-_6.png

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije