Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
aqualuna.jpg

V Podčetrtku in Termah Olimia se vedno kaj dogaja

Datum: četrtek, 19. julij, 2012

Kot že vrsto let, jo ekipa Dobro jutro, Slovenija  v začetku poletne sezone »mahne«  proti vzhodu države, na Kozjansko ter se ustavi v Podčetrtku, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko vedoželjnih, avanturističnih in kulinaričnih turistov, ki radi pogledajo tudi čez rob bazena in si privoščijo nadvse zanimive počitnice. Kaj ponujajo Terme Olimia in kaj mozaik predalpskega hribovja, vinogradniškega gričevja in obsoteljskih ravnic so razkrili naši sogovorniki, ki že vrsto let pletejo uspešne turistične zgodbe.

Aktivno in atraktivno v vseh letnih časih

Čokoladnica, Minoritski samostan, pivovarna, Jelenov greben, Koča pri čarovnici ter osvežitev v Termah Olimia vam zagotavljajo prijeten in a(tra)ktiven oddih v Podčetrtku.

Podčetrtek je turistična destinacija, ki je zanimiva prav v vseh letnih časih, saj se vse leto dogaja vrsta zanimivih dogodkov in prireditev. Pa vendar je poletni čas nekaj posebnega.  Poseben čar mu daje vrvež okoli čokoladnice, samostana, pivovarne, Jelenovega grebena, Koče pri čarovnici ter v Termah Olimia, ko zaživi Aqualuna in je videti veliko zadovoljnih kopalcev. V tem času polno zaživijo tudi kolesarske poti in različne destinacije, ki jih lahko gostje obiščejo s kolesi, okusijo dobro kulinariko, odlična vina, piva, čokolado …

Za takšno celovito ponudbo pa je seveda potrebno stalno povezovanje vseh ključnih akterjev, med katerimi je na prvem mestu prvi mož občine. Peter Misja, župan občine Podčetrtek: »Povsod kjer se pojavljamo poznajo naš rek, da v tako majhni vasi, kot je naša ni prostora za dve ekipi in da smo lahko uspešni le, če »brcamo v isti gol«. Tako ta moto uporabljamo pri vsem našem delovanju, povezani ponudbi, promociji in vsi skupaj stremimo k temu, da bi bili najboljši.«

Poletje v Podčetrtku

V Podčetrtku se bodo tekom poletja zvrstile tudi številne prireditve, kjer zagotovo lahko vsak najde nekaj zase. Seznam prihajajočih prireditev nam je zaupala Fanika Šket iz Turizma Podčetrtek: »Začelo se bo z Virštanjsko nočjo, sledile bodo Konjske dirke, ki vsako leto privabijo več tisoč ljudi, obiskovalci pa lahko pridejo še na Srečanje pihalnih orkestrov v Minoritskem samostanu Olimia, Klopotčevo soboto, Pivovijado, Lovrenčevo, Struna fest, Slovesnost Marijinega vnebozetja, Latino vikend v Termah Olimia, Kmečko parado in kmečko ohcet ter Izbor mlade kmetice leta.« Več informacij na www.turizem-podcetrtek.si.

Nove vodne dogodivščine v Aqualuni

Ne pozabite fotoaparata, kajti iskreni nasmeški otrok so tisti, ki jih boste v Aqualuni zagotovo ujeli v svoj objektiv.

V Termah Olimia ne spijo na lovorikah in zato vsako leto poskrbijo vsaj za kakšno atraktivno novost, ki razveseljuje predvsem najmlajše obiskovalce. Letos so v Aqualuni odprli  novo otroško vodno zabavišče, kjer bodo otroci uživali v safrari stolpih, se spuščali po novih toboganih, preizkušali več kot 70 vodnih efektov in dodatkov, kot so prekucna vedra, vodne pištole, plezalne mreže, viseči mostovi in seveda še mnogo drugega.  Še vedno so zelo priljubljene atrakcije iz prejšnjih let: bazen z valovi, vodne drče, steze za hitrostne spuste, najmlajšim pa je na voljo AquaJungle, kjer se lahko povzpnejo na valovito kačo, zajahajo krokodila ali želvo ter počivajo pod palmo. Seveda pa vse še vedno čaka družba stotih živali v naravni velikosti, tako da lahko obiskovalci na lastne oči vidijo kako veliki so v resnici sloni, žirafe, zebre, krokodili. Ob vseh živalih so postavljene tudi informativne table na katerih so zanimive informacije – v katerem delu sveta te živali živijo, kaj jedo, koliko mladičev imajo, kako dolgo živijo ipd.

»Družinska Aquasafari pustolovščina  je bila poletni hit že lani, letos pa smo, poleg klasičnih družinskih kart (kopanje +  kosilo za dve odrasli osebi z otroki),  pripravili posebno ponudbo, kjer lahko lahko na družinsko pustolovščino pride na kopanje le en starš  s svojimi otroki. Prav tako letošnje poletje nudimo brezplačno bivanje za enega otroka do 12. leta (v hotelu Breza in Sotelia). V Apart hotelu Rosa pa gostje plačajo le eno nočitev, drugo jim podarimo. Vse skupaj je tudi žepu zelo prijazno.« nam je zaupala Sabina A. Žuna iz marketinga Term Olima.

Več na www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Barbara Boh

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije