Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče

V Termah Ptuj počitnice v slogu starih rimljanov

Datum: četrtek, 21. april, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je prepričana, da je sleherni dan lahko kot nalašč za nova doživetja. Tokrat, na pragu prazničnih dni, so jih poiskali v najstarejšem slovenskem mestu, natančneje v Termah Ptuj. Razloge zakaj, preberite v nadaljevanju.

Začenja se poletna sezona na Termalni rivieri

Notranje in zunanje kopališče Termalnega parka Term Ptuj nudi prava vodna doživetja. Veliko je 4200 kvadratnih metrov vodnih površin, zdravilna termalna voda pa razvaja v dvanajstih bazenih z valovi, tobogani, vodno-zračnimi masažami, počasno reko, whirlpooli. Zunanje kopališče pa prav tako navdušuje s tobogani, celo največjim v Sloveniji, z olimpijskim bazenom, bazenom z valovi in drugimi vodnimi atrakcijami.

Zunanji del Termalnega parka Term Ptuj bodo odprli 23. aprila. Ob tem velja poudariti, da je na recepciji Termalnega parka že možen nakup sezonskih vstopnic za za celotno poletje, in sicer do konca maja.

»Kot običajno bomo zunanji del Termalnega parka Term Ptuj odprli 23. aprila. Ob tem velja poudariti, da je na recepciji Termalnega parka že možen nakup sezonskih vstopnic za za celotno poletje, in sicer do konca maja po še posebej ugodni ceni - naprodaj pa bodo seveda tudi kasneje. Na poletni Termalni rivieri pa goste pričakuje tudi nova ponudba gostinskih lokalov in številni tematski dogodki,« je povedala Vilma Angel iz Term Ptuj. Dodala je še, da že zdaj velja povabilo na tradicionalne dogodke Term Ptuj. Vabijo na kresovanje, na majsko srečanje oldtimerjev, plavalni miting evropskih razsežnosti, dan mladosti ter na poletne zabave: bazen energije, balonarski praznik, tekmovanje v toboganskem spustu ter 4. rimske igre.

Terme Ptuj so idealna destinacija ne le za družine, ampak tudi za številne vrhunske športnike. Lani je med drugim na Ptuju gostovala nogometna ekipa slovite Valencie.

Odlična kulinarika in edinstvena rimska poroka

Pred vrati je tudi letošnja rimska poroka (zgodila se bo 30. aprila). Nanjo so se kandidati že prijavili, izbran pa je bil samo en par, ki bo v dar prejel celotno rimsko poroko vključno s glasbo, animacijo, gladiatorji.

V Grand hotelu Primus goste razvajajo na vsakem koraku. Ponujajo pravo rimsko vzdušje z majhnimi, a zelo pomembnimi poudarki. Eden takšnih je zagotovo razkošje Valens Augusta velnesa ter nove, povsem naravne kozmetične linije. Prav poseben poudarek pa je kulinarična ponudba. »Pri nas gostom postrežemo lahke in atraktivne jedi s poudarkom na rimski tematiki. Veliko je rib, morskih sadežev, zelenjave in sadja. Prava gurmanska specialiteta pa je sladica za dušo in srce – Primus tortica. Ta predstavlja piko na i celotni kulinarični ponudbi. Sestavljena je iz čokoladnega moussa s tekočo čokolado v sredici. Vizualno pa spominja na mogočni Rim,« je skrivnost sladice in kulinarike izdal Franci Gerdak, vodja gostinstva v GH Primus. Seveda pa je dodal tudi pomen štajerske kuhinje z recepti iz kuhinj naših babic.

Pred vrati je tudi letošnja rimska poroka (zgodila se bo 30. aprila). Nanjo so se kandidati že prijavili, izbran pa je bil samo en par, ki bo v dar prejel celotno rimsko poroko vključno s glasbo, animacijo, gladiatorji. Rimska poroka je kot bi gledal pravo gledališko predstavo. V njej lahko uživa preko 100 svatov, mladoporočenca pa prespita v ekskluzivni Primusovi suiti.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/ptuj/!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

najdi_logo_125.jpg

Kako do Term Ptuj? Zemljevid

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije