Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče

V Termah Ptuj vam en dan podarijo

Datum: ponedeljek, 2. avgust, 2010

V vročih poletnih dneh tu in tam zapiha kakšen vetrič in tudi ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponese v določeno smer. Tokrat je to proti vzhodu, kjer so nebo v zgodnjem jutru že okrasili baloni pisanih barv. Na Ptuju je namreč potekal tradicionalni balonarski festival. Da pa članom omenjene ekipe ne bi bilo prevroče, so, tako kot že Rimljani, zavili tudi v tamkajšnje terme.

Še vedno imajo največjega

Termalni park Term Ptuj obsega 4.200 m2 vodnih površin. Imajo 13 bazenov s termalno vodo, od tega 6 pokritih in 7 zunanjih, vključno z olimpijskim bazenom, bazenom s tobogani, največjim toboganom v Sloveniji, hitro reko, bazenom s podvodnimi masažami, z valovi in bazenskim del za otroke in njihova majhna razvajanja.

»V Termah Ptuj smo z julijskim obiskom zadovoljni. Podobno si želimo tudi za mesec avgust. Gostje lahko izbirajo med hotelsko namestitvijo, apartmaji, bungalovi in kampom. Naš moto letošnjega poletja pa je »En dan vam podarimo«, in sicer ob bivanju več kot 4 dni,« je dejala Milena Mojzeš, direktorica Grand hotela Primus ter dodala, da imajo posebne popuste za otroke. Prvi otrok do 12. leta biva brezplačno, ter vsi otroci do 6 let ob dveh odraslih osebah.

Terme Ptuj so prava izbira tudi ob slabem vremenu in tudi zavoljo kulinaričnih doživetij, ponudbe Valens Augusta Wellnessa, zabavnih poletnih programov na terasi Grand hotela Primus ter možnosti za športne aktivnosti. Da je temu res tako potrjujejo vrhunski športniki, denimo nogometaši slovite Valencie, ruski plavalni reprezentanti in seveda slovenski Kekovi izbranci. Pa tudi bodoči plavalci, ki se veščin v vodi šele učijo, in sicer s pomočjo strokovnjakov Plavalnega kluba Terme Ptuj.


Bližajo se 3. Rimske igre

Tudi avgusta bo v Termah Ptuj zabavno in polno zanimivih dogodkov. Med vsemi velja, kot je pojasnil Peter Šimenko, vodja prodaje v Termah Ptuj, izpostaviti tradicionalne Rimske igre. Te bodo tretjič po vrsti, potekale pa bodo od 19. do 23. avgusta. Več kot 1000 nastopajočih bo oblečenih v Rimljane, postavljen bo star rimski tabor, pilo in jedlo se bo kot v Starem Rimu. Drugi večji avgustovski dogodek pa bo državno prvenstvo v toboganskem spustu. 28. avgusta bo potekalo tekmovanje v hitrostnem spuščanju za posameznike in skupine, 29. avgusta pa se bodo v spustih pomerili predstavniki sedme sile.

Več na www.terme-ptuj.si !


Pripravila:
Tina HUREMOVIČKako do Term Ptuj? ZemljevidOglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije