Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
panorama-1.jpg

V Termah Snovik prisegajo na eko turizem

Datum: torek, 21. junij, 2011
Sredi toplih junijskih dni se je ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" odpravila v terme, kjer je vedno prijetno, kjer imajo dovolj bazenskih kapacitet, krasne apartmaje in odlično hrano. Pa še marsikaj drugega premorejo Terme Snovik, najvišje ležeče terme pri nas. Kaj točno, so v radijskih oglašanjih povedali sogovorniki omenjene ekipe.

Po sledeh eko turizma

V Termah Snovik so se smernice eko turizma kazale že na samem začetku izgradnje term pred dobrim desetletjem. Terme so namreč zgrajene iz okolju prijaznih materialov. Osnovo z eko predznakom so nato v letih delovanja samo še nadgrajevali.

Vsako soboto bodo v Termah Snovik potekali slovenski večeri ob tipični slovenski hrani in glasbi. Zabavno bo tudi v in ob bazenih ter na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi.

»Zdaj eko turizem živimo vsak dan. Premislimo, kaj nujno potrebuje pranje, kaj tiskamo in kaj ne, na eko način razmišljanja pa privajamo tudi naše goste,« je povedal Matjaž Konda, direktor Term Snovik ter dodatno pojasnil, da so gostom pri eko obnašanju v pomoč tudi t. i. pametne sobe in apartmaji. V slednjih brez kartice ne gori nobena luč in, razen hladilnika, nobena naprava. Klimatska naprava deluje le, če so zaprta vsa okna in vrata, enako velja za prezračevalni sistem. Ogrevanje v mrzlih mesecih poteka na lesno biomaso.

Kmalu 10 let Term Snovik

S poslovanjem v letošnjem letu so v najvišje ležečih slovenskih termah zadovoljni. Še več pa pričakujejo od druge polovice leta 2011. Računajo, da se bo rast iz prvih mesecev nadaljevala in še povečala. Za vroče mesece so namreč pripravili zanimive programe tako za domače kot za tuje goste.

Potem ko se gostje namestijo v apartmajskem naselju s 74 apartmaji in 30 sobami sledi zabava in uživanje v notranjih ter zunanjih bazenih, vožnje po toboganih za odrasle in otroke ter animacija s palčkom Snovičkom.

Po besedah Konde bodo vsako soboto potekali slovenski večeri ob tipični slovenski hrani in glasbi. Zabavno bo tudi v in ob bazenih ter na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi. Ko bodo sklenili letošnje poslovno leto, pa bo januarja 2012 sledilo praznovanje ob 10. letnici term. Ob tej priložnosti bodo med drugim izdali zbornik s pregledom delovanja in razvoja omenjenih term.

Palček Snoviček vas pričakuje

Potem ko se gostje v Termah Snovik namestijo v apartmajskem naselju s 74 apartmaji in 30 sobami sledi zabava in uživanje v notranjih ter zunanjih bazenih, vožnje po toboganih za odrasle in otroke ter animacija s palčkom Snovičkom.

»Naš Snoviček zagotovo popestri počitniške dni, saj poskrbi, da otroci postanejo navihani, izvedo nove stvari o ekologiji ter se včlanijo v klub Palčka Snovička. Slednji prinaša številne ugodnosti,« je dejala Karmen Žura, vodja prodaje v Termah Snovik in dodala, da gre za ugodnosti namenjene otrokom do 14. leta starosti, in sicer ugodno kopanje ob sobotah in nedeljah, brezplačno kopanje vsako prvo soboto v mesecu, darilo za rojstni dan ter 20% popust za rojstnodnevno zabavo s prijatelji.

Podrobnosti najdete na www.terme-snovik.si ali po telefonu 01/8344 100.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Snovik na zemljevidu

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije