Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
topolsica.png

V Termah Topolšica imajo nove apartmaje

Datum: sreda, 11. avgust, 2010

Termalni izvir Toplice v Topolšici so bile znane že v 16. stoletju. Za javnost so prve toplice odprli leta 1838, deset let kasneje pa so termalni izvir začeli izkoriščati tudi v zdravilne namene. Zgradili so prve stavbe za sezonske goste. Slednje v Termah Topolšica še vedno znajo razvajati. V tem poletju med drugim tudi v novem apartmajskem naselju.

Namestitev brez urnikov

Terme Topolšica se nahajajo v bližini Šoštanja in v objemu gozdov nudijo mir, sprostitev ter užitke v termalni vodi, ki ima v različnih bazenih temperaturo od 29 do 36 stopinj celzija.  Poleti je predvsem aktualen vodni park Zora s 100-metrskim toboganom z enkratnim razgledom z njegovega vrha. »V tem poletju pa smo še posebej ponosni na našo novost. Od julija dalje namreč našim gostom nudimo namestitev v novih apartmajih v naselju »Ocepkov gaj«. Apartmaji so v neposredni bližini hotela in nudijo namestitev brez urnikov ter za različno število ljudi,« je povedala Maja Medved iz marketinga Term Topolšica. Že jeseni pa naj bi za goste odprli še eno pridobitev. To bo Center zdravja in dobrega počutja.


Izbrana kulinarika

Zdrava prehrana je del zdravega načina življenja. Zato v Termah Topolšica skrbno izbirajo različne vrste hrane ter pazijo na njeno zdravo pripravo. Goste razvajajo tudi s kulinaričnimi doživetji. Redno denimo pripravljajo slovenski večer s slovenskimi narodnimi jedmi. Dnevno pa je, poleg vegetarijanskega, na voljo še varovalni meni z manj maščobami. Enodnevnim gostom poleg vstopnice za kopanje tako za notranje kot za zunanje bazene nudijo tudi kosilo, ob torkih vabijo na klavirski večer, ob petkih in sobotah pa na večer z živo glasbo. Mamljiva je tudi ponudba slaščic v kavarni, večje skupine in zaključene družbe pa pogostijo v dveh restavracijah. V eni je prostora za 260, v drugi pa za 90 gostov. Jeseni in pozimi za najmlajše organizirajo tudi rojstnodnevne zabave z igranjem v telovadnici v družbi animatorja ter pogostitvijo vključno s torto v restavraciji.

Več informacij na www.t-topolsica.si !


Pripravila:
Tina HUREMOVIČ


Kako do Term Topolšica? Zemljevid 

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije