Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
Terme Olimia

V Terme Olimia na živalsko dobro zabavo

Datum: torek, 12. julij, 2011
Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke Sot odrasle.

Popolna ponudba za vodne užitkarje, ljubitelje narave in športne navdušence

V teh dneh vlada pravo poletno vzdušje. Vsi tisti, ki še ne veste kam in kako v vročih poletnih dneh, boste v spodnjih vrsticah zagotovo našli primeren predlog zase, saj imajo v Podčetrtku in Termah Olimia  v vsakem letnem času vedno veliko za pokazati in ponuditi. Že sam kraj z vasico Olimje, ki je leta 2009 postala najlepša evropska vas, navdušuje s svojo podobo.  Na svoj račun pridejo tudi športniki, pohodniki, kolesarji, ki lahko raziskujejo kraj, saj se tukaj najde veliko urejenih kolesarskih in pešpoti. Poleg tega pa je tukaj tudi dovolj drugih možnosti rekreacije - urejena so teniška igrišča, možnost igranja košarke, odbojke na mivki.

V Aqualuni lahko obiščete tudi Aqua safari, kjer si lahko ogledate preko 100 živali v naravni velikosti, za družine pa so pripravili paket „družinska pustolovščina“ s katero družina dobi kar največ za svoj denar.

Kaj vse lahko pričakujete v tem poletju v Termah Olimia pa nam je zaupala Mojca Korpar iz marketinga Term Olimia: „V Termah Olimia vedno stremimo k raznoliki ponudbi, tako da vsak najde nekaj zase. Za vse, ki radi raziskujejo, obiskujejo lepo in neokrnjeno naravo so idealne urejene kolesarske in pešpoti Podčetrtka, skoraj obvezen je tudi obisk vasi Olimje,  s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, znamenitim samostanom in čokoladnico. Priporočamo pa tudi ogled farme jelenov – Jelenov greben.  Ljubitelji vode in adrenalina lahko uživajo v naših bazenskih kapacitetah v termalnem parku Aqualuna, ki velja za pravo poletno zabavišče, saj se tam lahko zabavajo na 16-ih toboganih, bazenu z valovi in mnogimi animacijami. Tistim, ki imajo raje malo bolj mirno preživljanje prostega časa priporočamo obisk centra Termalija ali malo bolj prestižnega velnes centra Orhidelia.  Za popolno sprostitev so na voljo tudi vrhunske storitve savna in velnes centra.“

Terme Olimia so torej prava destinacija tako za dnevni obisk, kot tudi za preživljanje krajših ali daljših počitnic. Prav tako, kot je raznolika njihova ponudba storitev, nudijo tudi različne možnosti nastanitvenih kapacitet. Družinam z malimi otroci priporočajo predvsem bivanje v apartmajih v apart hotelu Rosa, za vse, ki si želijo popolnega udobja pa sodoben hotel Sotelia.

Aqua Safari in počitnice polne doživetij

Poskrbljeno je tako za varnost v vodi, kot pred soncem, saj so Terme Olimia ene redkih, kjer vam ob nakupu vstopnice pripadajo tudi brezplačni ležalniki in senčniki.

Letošnjo največjo pridobitev Term Olimia bi lahko poimenovali tudi živalsko dobra zabava, saj se ni potrebno odpraviti na safari v Afriko, dovolj je, da se obiskovalci pripeljejo v Podčetrtek, kjer lahko spoznajo preko 100 živali razstavljenih v naravni velikosti in pravega videza. Obiskovalci lahko vidijo kako velik je v resnici afriški slon, kako visoke so žirafe, kako dolgi so krokodili, spoznajo kače, leve, nilske konje, ... vse živali, ki jih je dejansko moč srečati na pravem safariju. Ob vseh živalih pa so postavljene tudi informativne table na katerih so zanimive inforamcije – v katerem delu sveta te živali živijo, kaj jedo, koliko mladičev imajo, kako dolgo živijo ipd.

Sabina Stipčič, vodja kopališča in velnes centra: „Poleg Aqua Safarija je letošnja novost  tudi paket "družinska pustolovščina" s katerim dobijo družine kar največ za svoj denar. Vstopnica zaobjema kopanje za celotno družino, hrano in pijačo, vsi otroci pa prejmejo "živalsko dobro" majico z motivi živali, ki jih vidijo v samem termalnem parku Aqualuna. Poleg kopanja se lahko zabavajo na 16-ih toboganih, vse bolj priljubljenemu bazenu z valovi ter se udeležujejo vseh animacijskih iger, ki jih v letošnji sezoni res ne manjka.“

Dobro je torej poskrbljeno je tudi za animacijo in dopolnilne dejavnosti, te so še posebej obogatene v času vikendov ter počitnic. Gostje se lahko udeležijo različnih kreativnih delavnic, iger v in ob bazenih, v zadnjem času zelo priljubljenega hitrostnega spušnaja po toboganih ipd. Poskrbljeno je tudi za varnost, ne samo v vodi ampak tudi pred soncem, saj so, poleg ležalnikov, v ceno vstopnice všteti tudi senčniki. Ob večerih pa si lahko privoščite zabavo ob živi glasbi v restavraciji Lipa, ali ples ob zvokih moderne glasbe v nočnem klubu Žafran.

Več na www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Barbara Boh

 

Poišči Terme Olimia na zemljevidu

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije