Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
smarjeske.jpg

Vodna doživetja v Termah Krka

Datum: petek, 31. maj, 2013

Če redno spremljate aktivnosti ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija,  že dobro veste, da je slabo vreme ne ustavi. Še več, tokrat se je na čisto nič poletno soboto odpravila odkrivat kar dve kopališči, ki delujeta pod okriljem Term Krka. Tako Šmarješke kot Dolenjske Toplice svojim obiskovalcem ponujata zanimive možnosti za rekreacijo in užitke v neokrnjeni naravi.  

V Šmarješke Toplice na nordijsko hojo

Šmarješke Toplice se nahajajo v osrčju Dolenjske, le 50 minut oddaljene tako od Ljubljane, kot tudi od Zagreba. »Gostje nas z lahkoto najdejo, ko pa  so enkrat pri nas, pa se počutijo kot za devetimi gorami, kajti okoli nas je sama zelena narava, gozdovi tako, da so gostje zares odmaknjeni od norega sveta,« je ekipi povedal Andrej Božič, vodja Term Šmarješke Toplice. Dodal je še, da pri njih dajejo velik poudarek tako na kurativi, kot tudi na preventivi  in na ohranjanju zdravja. »Veliko športnih aktivnosti se je pri nas  možno udeležiti vsak dan, npr.  vodne aerobike, kolesarjenja, pohodništva, plavanja in nordijske hoje. Pri nas je bil prvi nordijski center v Sloveniji in še vedno je možno 2-3 krat dnevno na nordijsko hojo. Vsi naši inštruktorji imajo licence in veliko vlagamo v njihovo znanje, saj smo ugotovili, da nordijska hoja dobro dene našim gostom. V okolici je 9 označenih poti, ki jih gostje lahko prehodijo sami – s pomočjo posebne zloženke – ali pa se udeležijo organizirane hoje z inštruktorjem, ki traja uro do uro in pol.«

V Termah Šmarješke Toplice zadnje čase dajejo velik poudarek na Medico wellness programe.

Goste Šmarjeških Toplic bi v grobem lahko razdelili v 4 skupine. »Prva so tisti, ki k nam prihajajo na zdravljenje bolezni srca in ožilja ali rehabilitacijo športnih poškodb, druga so tisti, ki prihajajo na preventivne programe (programi ohranjanja zdravja, managerski programi, preventivna rekreacija), tretja skupina so wellness gostje, četrta skupina pa počitniški gostje, ki pridejo k nam zaradi lepe narave in možnosti aktivnega oddiha,« je še razkril Božič.

V Termah Šmarješke Toplice zadnje čase dajejo velik poudarek na Medico wellness programe. Več o teh je ekipi zaupala prehranska svetovalka Janja Strašek. »Naš wellness, ki smo ga poimenovali Vitarium Spa & Cilinque, je bil prvi medicinski wellness v tem delu Evrope. Najbolj popularna programa pri nas sta Slim Fit – program hujšanja in Vita Detox – program razstrupljanja. Oba programa imata dva ključna elementa – to sta športna aktivnost in zdrava prehrana. »Programa  temeljita na izobraževanju ter spreminjanju navad in miselnosti dolgoročno in ne samo na kratek čas. Vsakega gosta najprej pregleda zdravnik, nato pa se skupaj s prehranskim svetovalcem odloči za režim prehrane pri nas. Gosta ves čas spremljamo in mu dieto prilagajamo,« je še poudarila Straškova.

Na razvajanje v Dolenjske Toplice

Osnova prijetnega počutja je termalna voda, ki je v Termah Dolenske Toplice res nekaj posebnega, saj ima telesno temperaturo.

»Prav pri nas je na zelo majhnem kraju zbrano vse, kar je dobro za dušo in telo. Osnova prijetnega počutja je termalna voda, ki je pri nas res nekaj posebnega, saj ima telesno temperaturo. V njej se gostje lahko kopajo v termalnem kopališču, za tiste, ki si želijo bolj razgibanega plavanja pa je na voljo malce hladnejša voda v Wellness centru Balnea, kjer je temperatura 32 stopinj,« je povedal Jani Kramar, turistični animator v Termah Dolenjske Toplice.

Vesna Jankovič, vodja term pa je poudarila, da se pri njih lahko razvajate tako v termalnih bazenih kot v savnah, posebnost pa je japonska kopel s temperaturo vode 40 stopinj. »Po tej priporočamo sproščanje v Zen sobi na naših vodnih posteljah ali pa katero od številnih masaž ali neg obraza,« je še dodala.

Seveda tudi Dolenjske Toplice ponujajo številne možnosti rekreacije. »Tudi pri nas je možna nordijska hoja, kolesarjenje in sprehodi po okoliških poteh. Imamo gozdno učno pot Rožek in arheološko pot, gostje pa se lahko odpravijo še na malo daljši ogled do gradu Soteska. Tam je skrivnostni Hudičev turn, vabi pa tudi zelena reka Krka in njena dolina, ki ji pravimo tudi dolina gradov, ter je primerna tudi za čolnarjenje. Gostje se lahko odpravijo tudi na potep v čisto pravi pragozd, kjer bodo lahko občudovali mogočna drevesa in objeli najdebelejšo jelko v Sloveniji,« je na potep po okolici povabila Jankovičeva.

Več na www.terme-krka.si!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije