Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
logo_naj_kopalisce

Znani so zmagovalci akcije »Naj kopališče 2014« in »Naj plavalec 2014«

Termalna riviera Terme Čatež  je »Naj kopališče 2014«

»Naj plavalka 2014« v absolutni kategoriji je Tjaša Odar, »Naj plavalec« Damir Dugonjič

Datum: sreda, 8. oktober, 2014

Letošnje poletje ni prizanašalo ne kopalcem in ne kopališčem, ki so se borila za vsak sončen dan. Termalna kopališča so imela tu kar nekaj prednosti, ki so jo tudi dodobra izkoristila. A kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka po slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2014«.

V sredo, 8. oktobra smo tako podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2014«, ki jih podeljuje Plavalna zveza Slovenije.

7 slovenskih radijskih postaj in spletna stran www.kopalisce.si, v sodelovanju z RTV Slovenija tudi letos, že 24. leto zapored, zbira glasove kopalk in kopalcev slovenskih kopališč in izbira najboljša, najbolj urejena in prijetna kopališča. Zato smo danes akcijo za letos zaključili in  podelili nazive  »Naj kopališče« tudi letos v kar šestih kategorijah - malim, velikim in srednjim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem ter pokritim bazenskim kopališčem. Za najboljša slovenska kopališča je letos glasovalo nekaj več kot 32 000 kopalcev, kar je glede na slabo poletje še vedno zelo visoka številka.

Naj kopalisca 2014.jpg

V kategoriji naravnih kopališč so tokrat najbolje ocenili lani drugo uvrščeno Grajsko kopališče Bled, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

V kategoriji letnih kopališč je ponovno največ glasov dobila Laguna, mestna plaža Ljubljana, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Letno kopališče Kranj.

Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je ponovno brez konkurence ljubljansko Vodno mesto Atlantis,  na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretjem pa Hotel Golf.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so dobile najvišje ležeče slovenske terme, Terme Snovik, mesto za njimi so letos Rimske terme, Talaso Strunjan pa je zasedel tretje mesto.

 Med srednje velikimi termalnimi kopališči je največ glasov dobilo kopališče Thermane Park Laško, na drugem mestu so pristale Terme Dolenjske Toplice, na tretje mesto so uvrščene Terme Šmarješke Toplice.

Najboljše veliko termalno kopališče leta 2014 z nazivom »Naj kopališče 2014« so Termalna riviera Terme Čatež, na drugo mesto so se uvrstile Terme 3000, na tretje pa Terme Olimia. Podelili so tudi nagrade, amfore Steklarne Hrastnik.

Naj plavalci in naj trenerji.jpg

Plavalna zveza Slovenije je izbrala najboljše plavalce pretekle sezone. Naj plavalka v kadetski starostni kategoriji je postala Neža Klančar s trenerjem Tomažem Torkarjem. Naj plavalec v  kadetski kategoriji je postal Mitja Bešter s trenerjem Lukom Berdajsom. V mladinski plavalni kategoriji je naziv Naj plavalka dobila Ava Schollmayer s trenerjem Oliverjem Mumalom,  saj je bila naša najboljša mladinka na mladinskem evropskem prvenstvu v Dordrechtu. Naj plavalec je postal Žan Pogačar  s trenerjem Mihom Potočnikom, ki je bil letos prav tako najboljši slovenski predstavnik v Dordrechtu, prav tako pa je postavil nekaj državnih rekordov.

V absolutni kategoriji je naziv najboljše, Naj plavalke, odnesla Tjaša Odar s trenerjem Gorazdom Podržavnikom. Tjaša beleži ponovno vrnitev na evropski vrh dolgoprogašic, saj je že na evropskem prvenstvu v Herningu, decembra 2013 osvojila 8. mesto na 800 m prosto. Svojo formo pa je stopnjevala vse do evropskega prvenstva v Berlinu, kjer je osvojila nehvaležno 4. mesto z absolutnih državnim rekordom na 1500 m prosto. Na tem prvenstvu je dosegla še en državni absolutni rekord v disciplini 800 m prosto, kar ja zadostovalo za osvojitev 8. mesta v Evropi.

Tudi letos je Damir Dugonjič naš najboljši plavalec, s trenerjem Matijem Medveškom je dokazal, da še vedno velja za enega najboljšega plavalca prsnega sloga na svetu. Na evropskem prvenstvu v malih bazenih v Herningu je z absolutnima rekordoma osvojil 1. in 3. mesto v disciplinah 50 m in 100 m prsno. O njegovi izjemni kvaliteti pa govori tudi uvrstitev v reprezentanco Evrope proti ZDA in 2. mesto v disciplini 100 m prsno ter bronasta medalja v disciplini 50 m prsno na evropskem prvenstvu v Berlinu.

V prihajajočih zimskih dneh se radijska ekipa ponovno odpravlja na slovenska smučišča in na kraje sprostitve, kjer bomo predstavljali najboljše in poskrbeli za izbor »Naj smučišče in Naj wellness 2014/15«.

 

Foto: Miha Fras

Uvrstitve kopališč v akciji “Naj kopališče 2014” (692.2 MB)
Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije