Naj kopališče

Nazaj na rubriko Naj kopališče
logo_naj_kopalisce

Znani so zmagovalci akcije »Naj kopališče 2015« in »Naj plavalec 2015«

Datum: petek, 16. oktober, 2015

Letošnje poletje nam je postreglo z visokimi temperaturami in številnimi sončnimi dnevi. Na kopališčih se je tako kar trlo obiskovalcev, ki so iskali osvežitev. Ti so nato s pomočjo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« in istoimenskega spletnega portala www.dj-slovenija.si  tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2015«.

Danes smo tako podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2015«, ki jih podeljuje Plavalna zveza Slovenije. 

Sedem slovenskih radijskih postaj in spletni portal www.dj-slovenija.si so v sodelovanju z RTV Slovenija tudi letos, že 25. leto zapored, zbirali glasove kopalk in kopalcev slovenskih kopališč in izbrali najboljša, najbolj urejena in prijetna kopališča. Ta so letos skupaj prejela skoraj 30000 glasov. Z današnjo podelitvijo nazivov  »Naj kopališče« je akcija tudi zaključena. Priznanja so bila podeljena v šestih kategorijah in sicer malim, velikim in srednjim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem ter pokritim bazenskim kopališčem.

naj_kopalisca_15.jpg

V kategoriji naravnih kopališč so kopalci tokrat najbolje ocenili Grajsko kopališče Bled, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

V kategoriji letnih kopališč se je letos na prvo mesto uvrstilo Letno kopališče Celje, pred  Laguno, mestno plažo Ljubljana, na tretje mesto pa se je uvrstil novinec med prejemniki Letno kopališče Brestanica. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je ponovno, z veliko prednostjo, ljubljansko Vodno mesto Atlantis,  na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretjem pa Vodni Park Bohinj.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so tokrat prejele najmlajše slovenske terme, Terme Paradiso, mesto za njimi so letos dolgoletni vodilni - Terme Snovik, Rimske terme pa so zasedle tretje mesto. Med srednje velikimi termalnimi kopališči je največ glasov prejelo kopališče Bioterme – Mala Nedelja, na drugem mestu je pristal Thermana Park Laško,  na tretje mesto so uvrščene Terme Banovci. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2015 so Terme Olimia z Aqualuno, na drugo mesto se je uvrstila Termalna riviera Terme Čatež, na tretje pa Terme 3000.

naj_plavalci_15.jpg

Plavalna zveza Slovenije je izbrala najboljše plavalce pretekle sezone. Naj plavalka v kadetski starostni kategoriji je postala Janja Šegel s trenerjem Matijo Medveškom. Naj plavalec v  kadetski kategoriji je postal David Mihalič s trenerjem Alešem Poljakom. V mladinski plavalni kategoriji je naziv Naj plavalka prejela Neža Klančar s trenerjem Tomažem Torkarjem. Naziv Naj plavalec v tej kategoriji pa je pripadel Gregi Popoviču  s trenerko Majo Šarac.

V absolutni kategoriji je naziv najboljše, Naj plavalke, odnesla Anja Klinar s trenerjem Miho Potočnikom. Anja beleži ponovno vrnitev na svetovni  vrh ne samo v mešanem stilu temveč je posegla v vrh »srednjeprogašic«, saj je že na svetovnem prvenstvu v Dohi, decembra 2014, osvojila 13. mesto v disciplini 400m. Svojo formo je stopnjevala vse do svetovnega članskega  prvenstva v Berlinu, kjer je osvojila nehvaležno 9. mesto v disciplini 400m mešano ter 11. mesto na 400m prosto. S svojimi rezultati je izplavala olimpijsko normo za nastop na poletnih olimpijskih igrah, Rio 2016.

Tudi letos sta Damir Dugonjič, naš najboljši plavalec, in njegov trener Matija Medvešek, dokazala, da Damir še vedno velja za enega najboljših plavalcev prsnega sloga na svetu. Njegovi 2 x 5. mesti v disciplini 50 in 100m prsno na svetovnem prvenstvu (mali bazeni) v Dohi  ter 7. mesto na svetovnem članskem prvenstvu v Kazanu v disciplini 50 m prsno, kjer je v predtekmovanju odplaval evropski rekord, so zadosten dokaz o njegovi svetovni kvaliteti in veljavi. S temi rezultati si je seveda zagotovil tudi nastop na poletnih olimpijskih igrah v Riu.

V prihajajočih zimskih dneh se radijska ekipa ponovno odpravlja na slovenska smučišča in na kraje sprostitve, kjer bodo predstavljali najboljše in poskrbeli za izbor »Naj smučišče in Naj wellness 2015/16«.

Uvrstitve kopališč 2015 (261.6 MB)
Nazaj na rubriko Naj kopališče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije