Naj smučišče 2010/11

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11
Sedežnica Stari vrh

Naj smučišče: Idealne razmere na Starem vrhu

Datum: sreda, 5. januar, 2011
Čeprav se je leto v zadnjih decembrskih dneh iztekalo, je bila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še vedno polna delovnega elana in tako je bilo ter je, kot so ugotovili, tudi na slovenskih smučiščih in v drugih turističnih krajih. Lepo vreme, nizke temperature in bele poljane so kot nalašč za odlično smuko. Kakšna je ta na Starem vrhu pri Škofji Loki pa v nadaljevanju.

Odprte vse smučarske in sankaška proga

V teh dneh so vse proge urejene, obratujejo vse naprave, na snegu pa je mogoče uživati tako v času dnevne kot nočne smuke.

Do Smučarsko turističnega centra Stari vrh vodita dve poti, in sicer iz Škofje Loke po Selški dolini do spodnje postaje 6-sedežnice ter po Poljanski dolini proti Javorjem, skoraj do vrha smučišča. »V teh dneh so vse proge urejene, obratujejo vse naprave, na snegu pa je mogoče uživati tako v času dnevne kot nočne smuke. Lahko rečemo, da so razmere res idealne,« je povedal Pavle Logar, direktor STC Stari vrh. Posebnost Starega vrha je tudi z baklami osvetljena sankaška proga. Na njej se vsak dan, z vso potrebno opremo, pelje tudi do 1000 obiskovalcev.

Več na www.starivrh.si!

Turistične kmetije vabijo

V neposredni bližini smučišča ali pa kar na smučišču Stari vrh se nahajajo tudi turistične kmetije z dobrotami domače kuhinje in možnostjo namestitve. Ena takšnih kmetij je »Davčen«. Nahaja se na Četeni ravani. Kot je povedal Frenk Dolenc na kmetiji organizirajo zimsko in letno šolo v naravi. Pozimi je poudarek na smučanju, poleti pa na obisku gozda, hleva, peki kruha. Pri njih se na vikend ali celotedenskih počtinicah vselej odlično počutijo tudi družine ter drugi gostje. Enako velja za turistično kmetijo »Tavčar«,  kjer gostje sprejemajo že od leta 1970. Slovijo po gostoljubnosti, domači kuhinji, bližini smučišča in da je v tej hiši bil rojen praded pisatelja Ivana Tavčarja.

V neposredni bližini smučišča ali pa kar na smučišču Stari vrh se nahajajo tudi turistične kmetije z dobrotami domače kuhinje in možnostjo namestitve.

Večje gostišče in penzion Stari vrh

Na vrhu Starega vrha, približno 1.200 metrov visoko se nahaja gostišče in penzion Stari vrh. Vodi ga Gregor Štefe, ki skrbi, da pri njih vselej diši po domači hrani, največkrat pripravljeni v krušni peči. »Naše specialitete so divjačinske jedi, žlikrofi, sirovi štruklji in enolončnice. Vsakodnevno pripravljamo tudi deset vrst domačih sladic ter hrano za otroke. V vsem naštetem lahko po novem uživa še več gostov. Povečali in polepšali smo namreč objekt. V njem je zdaj prostora za dodatnih sto oseb. Obnovili smo tudi sanitarije ter uredili mali velnes s savno, džakuzijem in fitnesom. Še vedno je za prenočitev na voljo 25 postelj,« je pojasnil Štefe.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do smučišča Stari vrh?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije