Naj smučišče 2010/11

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11
Rogla

Naj smučišče: Fantastični smučarski dnevi na Rogli

Datum: četrtek, 10. februar, 2011
Februarsko sobotno dopoldne je bilo rezervirano za Klimatsko turistični center Rogla. Pri izbiri tega smučarskega centra seveda ne morete zgrešiti. Je preizkušeno, družinam prijazno smučišče, z urejenimi programi, okusnimi gurmanskimi specialitetami, zabavo na snegu in vsakoletnimi novostmi.

 

Tematska turistična vas za otroke

Smučarske proge Klimatsko turističnega centra Rogla so se tudi tokrat kopale v soncu, 60 centimetrov debela snežna odeja iz naravnega in kompaktnega snega pa je navduševala številne smučarje od blizu in daleč. Fantastičen smučarski dan je bil zagotovljen. V njem so v polni meri lahko uživali tudi najmlajši. Po zavojih na beli preprogi so se lahko sprehodili skozi povsem novo tematsko vas s petimi hišicami.

V vsaki hišici otroke pozdravijo gozdne živali (zajec, medved, lisica...) ter jih popeljejo skozi dogajanje v turističnem centru kakršen je Rogla. Najmlajši tako spoznajo hotelske sobe, recepcijo, restavracijo, smučarski center...

»V vsaki hišici otroke pozdravijo gozdne živali (zajec, medved, lisica…) ter jih popeljejo skozi dogajanje v turističnem centru kakršen je Rogla. Najmlajši tako spoznajo hotelske sobe, recepcijo, restavracijo, smučarski center…,« je  povedala Tina Tinta Kovačič iz Službe za odnose z javnostmi v podjetju Unior Turizem. Izdala je še, da se na Rogli nadaljuje tudi izgradnja tekaškega centra Petre Majdič. Decembra letos bo na Rogli namreč znova potekal svetovni pokal v teku na smučeh, prva faza omenjenega tekaškega centra pa bo zaključena predvidoma prihodnje leto. Ko so noge preutrujene od smuke, teka na smučeh ali pohodništva, je adrenalin po žilah mogoče pognati na zimsko-letnem sankališču, mišice pa sprostiti v velnes centru Dežela dobrega počutja na Rogli ali v Termah Zreče v objemu toplih termalnih vrelcev oziroma v edinstveni pohorski savna vasi. S smučarsko vozovnico je vstop 30 odstotkov ugodnejši.


Jedi naših babic in nepozabna smučarska zabava

Rogla seveda ni znana le po smuki, ampak tudi po številnih gurmanskih specialitetah in v zadnjem času tudi po številnih dogodkih. Skoraj nemogoče se je upreti pohorskemu loncu, gobovi juhi z gobami iz pohorskih gozdov, domačemu borovničevem zavitku, pohorski omleti. »Tudi pri kulinaričnih dobrotah izhajamo iz Pohorja. Tako v februarju v hotelu še posebej diši, in sicer po ponudbi, ki smo jo poimenovali »Jedi naših babic«.

Skoraj nemogoče se je upreti pohorskemu loncu, gobovi juhi z gobami iz pohorskih gozdov, domačemu borovničevem zavitku, pohorski omleti.

Poleg tega pa na Rogli redno pripravljamo dogodke, kot je denimo peka palačink, odpiranje šampanjca, ipd…,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« izdal Robert Kejžar, direktor hotelirstva in gostinstva Rogla ter ob tem poudaril, da fantastičen smučarski dan ne sme miniti brez t. i. zabave v pancarjih. Na Rogli so tako že nastopili različni DJ-ji, bruhalci ognja, naredili so iglu bar ter napovedali vroče prihajajoče dogodke. »Od 11. do 13. februarja bo potekal 1. salsa ski weekend. Vroči salsa ritmi, užitki in zabava na snegu za več kot 100 ljubiteljev salse in plesalcev iz Slovenije ter tujine. Ter seveda za vse vas ostale,« je v povabilu na eksotični dogodek dejal Anže Polanec iz marketinga. Ob vseh dogodkih ne gre pozabiti še na tiste športno obarvane. Med drugim 19. februarja vabijo na deskarsko tekmo »Ticket to ride«, od 25. do 17. februarja na FIS snowboard tekmo, 1. marca na FIS tekmo v slalomu, 4. in 5. marca bo na Rogli potekal kontinentalni pokal v teku na smučeh, od 11. do 13. marca bo sledilo tekmovanje najboljših evropskih deskarjev na snegu v prostem slogu, od 23. do 27. marca pripravljajo petdnevni freestyle week ter 2. aprila zaključek sezone z Bernardom Vajdičem in prijatelji.

Pripravila:
Tina HUREMOVIČ

Logo najdi.si

Kako do Rogle?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije