Naj smučišče 2010/11

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11

Naj smučišče: Na Krvavcu je prava zima!

Datum: torek, 1. februar, 2011
Prijazen in nasmejan pozdrav je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v zadnjih januarskih dneh preko radijskih valov poslala iz prijaznega in vedno nasmejanega Rekreacijsko turističnega centra Krvavec. Smučanje, smučanje in še enkrat smučanje je tisto, kar so si privoščili v izobilju. Dodali so še ostale zanimivosti, ki na Krvavec privabljajo ljudi od blizu in daleč.

Popolna smuka

V zadnjih dneh so z dodatnim tehničnih snegom smuko zagotovili tudi na progi Kržišče na 1658 metrih visoko, najmlajši ter smučarji začetniki pa najbolj uživajo na poligonu Gospinca oziroma na Kriški planini.

Čeprav imamo nizke temperature pa je zimska podoba v dolini bolj klavrna. Tako so obiskovalci Krvavca toliko bolj presenečeni, ko se povzpnejo na od 1450 do 1971 metrov nadmorske višine. Tu se jim pogled odpre na 30 kilometrov prog ter na trenutnih do 80 centimetrov snega. Nasmeh na obrazu pa jim prikliče tudi zajamčenih 100 smučarskih dni v vsaki sezoni.

»Pri nas res imamo zimo. Temperature pod lediščem, od 60 do 80 centimetrov snega in vrhunsko pripravljene proge ne glede na datum in vremenske razmere,« je poudaril Uroš Zupan, namestnik direktorja RTC Krvavec.

V zadnjih dneh so z dodatnim tehničnih snegom smuko zagotovili tudi na progi Kržišče na 1658 metrih visoko, najmlajši ter smučarji začetniki pa, po besedah vodje smučišča in žičnic Antona Jeriča, najbolj uživajo na poligonu Gospinca oziroma na Kriški planini. Na obeh lokacijah je na voljo tekoči trak, snežna igrala ter številne možnosti za nepozabne sankaške dogodivščine.

 

Sankanje in kmalu tudi ski cross

Nore sankaške užitke si je mogoče privoščiti ob petkih in sobotah, in sicer od 16.30 do 19.00 ure. Adrenalinske spuste je mogoče »začiniti« še z apre ski zabavo z DJ-ji in dobro gostinsko ponudbo.

Ena od letošnjih pomembnih novosti ne Krvavcu je zagotovo nočno sankanje. Nore sankaške užitke si je mogoče privoščiti ob petkih in sobotah, in sicer od 16.30 do 19.00 ure. Adrenalinske spuste je mogoče »začiniti« še z apre ski zabavo z DJ-ji in dobro gostinsko ponudbo.

Prav kmalu pa se obeta še ena novost. Gre za ski cross poligon. Ta bo prvi v Sloveniji in zagotovo poln športnih navdušencev.

V toplejših mesecih pa na Krvavcu pripravljajo nova presenečenja. Zaživela naj bi pustolovski in kolesarski park.

V vseh letnih časih velja, da je Krvavec idealen kraj za družinski, adrenalinski, pohodniški ali uživaški izlet. Je tudi blizu avtoceste, brez gneče, z dobro gostinsko ponudbo, prelepimi razgledi in vedno novimi presenečenji. Pa še nekaj je. Krvavec je vedno prijazen in nasmejan! Dobrodošli!

Več na www.rtc-krvavec.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Krvavca?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije