Naj smučišče 2010/11

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11
imagelib_large_ribnisko_pohorje_zima_ribnisko_pohorje052.jpg

Naj smučišče: Ribniško Pohorje vabi

Datum: sreda, 29. december, 2010
Uživanje v neokrnjeni naravi, sprehodi po gorskih poteh, dihanje svežega zraka, domače in okusne jedi, prijazni nasmehi domačinov, zimske radosti za mlado in staro. Za popoln dan ali kratke počitnice ne potrebujete nič več, mar ne? No, če je temu tako, potem se zapeljite do Ribnice na Pohorju. Zakaj je za vas preverila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

Pozimi smučarija, poleti športni park

Ribniško Pohorje se nahaja med vzhodnim in zahodnim delom Pohorja, torej med Mariborskim Pohorjem in Kopami. V zadnjem času se Ribniško Pohorje turistično prebuja. »V poletnem času vabi športni park, za popestritev v prihodnje pa tudi nogometni igrišči.

V zadnjem času se Ribniško Pohorje turistično prebuja. V poletnem času vabi športni park, za popestritev v prihodnje pa tudi nogometni igrišči. Pozimi je seveda številka ena smučarija.

Pozimi pa je seveda številka ena smučarija,« je povedal Jaka Cebe iz marketinga Rikom in dodal, se razvoju turizma prilagaja tudi lokalna skupnost.

Tako je bilo v zadnjem času zgrajeno apartmajsko naselje Ribnica ter apartmajska hiša Sitar s petimi nadstandardnimi apartmaji, velnesom in vinoteko. Skupaj je tako na voljo 21 apartmajev z ugodnimi paketi predvsem za mlade družine.

Odlične razmere za smuko

Sicer pa so na Ribniškem Pohorju trenutne razmere za smuko odlične. Na progah Ribnica 1 in 2 (rdeče in modre barve) imajo do 40  centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Po besedah Iztoka Helbla, vodje smučišča, vsak dan napravi obratujeta od 9. do 16. ure ter v času nočne smuke od 18. do 21. ure. Novost smučišča je otroški vrtec ter otroški vrtiljak.

Na Ribniškem Pohorju so zelo aktivni tudi člani smučarske šole Džana ŠRZ. Kot je povedal Zvonko Sgerm je njihov cilj čim več turistov privabiti na bele strmine ter jih tam tudi naučiti dobro smučati. Podrobnosti o smučarski šoli se nahajajo na www.dzana-srz.si, o smučišču pa na www.ribnisko-pohorje.si!

Na Ribniškem Pohorju imajo za prihodnost velike načrte. Predvsem si želijo, da bi se v dveh ali treh letih z gondolo uspeli povezati s sosednjimi smučišči, Kopami in Mariborskim Pohorjem.

Smučarje in smučarke na Kopah vabijo v prenovljeni, večji Holcer pub, vsak vikend pri njih nastopajo glasbeni gostje in DJ-ji, poskrbeli pa so tudi za animacijo za najmlajše ter velnes programe za tiste, ki potrebujejo nekaj miru in sprostitve.

Na Kopah prenovljeni Holcer pub

Tudi na Kopah je smučarska sezona v polnem zagonu. Tradicija odlične zabave na snegu se nadaljuje. »Smučarje in smučarke vabimo v prenovljeni, večji Holcer pub, vsak vikend pri nas nastopajo glasbeni gostje in DJ-ji, poskrbeli pa smo tudi za animacijo za najmlajše ter za velnes programe za tiste, ki potrebujejo nekaj miru in sprostitve,« je dejala Andreja Lužnik. Na Kopah imajo sicer do 60 centimetrov debelo snežno odejo, naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure, ob vikendih pa je možna tudi nočna smuka.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Ribniškega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Naj smučišče 2010/11

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije