Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
Celjska koča

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Datum: četrtek, 2. februar, 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

Priljubljena nočna smuka

Smučišče se nahaja na 634 metrih nadmorske višine in ponuja čudovit pogled na Savinjsko dolino. Smučarji  imajo na voljo otroški poligon in dve vlečnici, ki sta primerni tako za začetnike, kot tudi malo boljše smučarje. »Letošnja zima nam je naklonjena. Naravnega snega sicer nimamo veliko, je pa mraz, kar nam omogoča umetno zasneževanje. Snega je te dni 60 centimetrov in upamo, da bo to dovolj, da bomo zdržali do konca počitnic, kar je tudi naš cilj,« je ekipi povedal Jure Lesjak, reševalec na Celjski koči.

Smučišče v teh dneh obratuje vsak dan od 9. do 16. ure, potem pa uredijo proge še za nočno smuko, ki je na voljo vsak dan do 17. do 21. ure.

Smučišče v teh dneh obratuje vsak dan od 9. do 16. ure, potem pa uredijo proge še za nočno smuko, ki je na voljo vsak dan do 17. do 21. ure. Prav zaradi nočne smuke in ugodnih cen smučarskih vozovnic, je Celjska koča zelo priljubljena predvsem pri Celjanih in prebivalcih okoliških krajev. Simon Jezernik iz smučarske šole je ekipi zaupal, da so za vikend na voljo individualni smučarski tečaji, med tednom pa organizirajo tečaje za predvsem celjske otroke, ki so zelo dobro obiskani. Možna je tudi izposoja opreme, predvsem za otroke.

 

Bogata ponudba tudi za dni, ko ni snega

Celjsko kočo vse pogosteje obiščejo tudi kolesarji in pohodniki, številni gostje pa se pri njih oglasijo tudi zgolj zavoljo odlične kulinarike. »Imamo bogato izbiro jedi na žlico. Med najbolj priljubljenimi sta gobova juha z ajdovimi žganci ter divjačinski golaž. Seveda goste razvajamo tudi s sladkimi dobrotami iz naše kuhinje, za najmlajše pa so na voljo otroški meniji. Naša posebnost je tudi domač zeliščni čaj, s katerimi se gostje zelo radi pogrejejo pred odhodom v dolino,« je ekipi povedala Nina Kavičič iz recepcije hotela.

Za poleti imajo na voljo pustolovski park, letno sankališče, downhil progo za kolesarje, gozdne učne poti in še marsikaj. Vabljei torej tudi v poletnem času.

Več informacij: www.celjska-koca.si

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije