Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
najsmucisce_wellness_15.jpg

Zaključen je že 24. izbor najboljših slovenskih smučišč in 7. izbor najboljših wellness centrov

Datum: sreda, 8. april, 2015

Tudi letos so slovenske smučarke in smučarji s pomočjo ekipe radijske oddaje  "Dobro jutro, Slovenija" ocenjevali urejenost in ponudbo slovenskih smučišč in snežnih parkov v akciji "Naj smučišče 2014/15". Včeraj smo v Kristalni palači v Ljubljani podelili nazive najboljšim smučiščem. Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj najbolj priljubljenim wellness centrom.

Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Jakec Trije kralji, med wellness centri pa Orhidelia, Terme Banovci in Atlantis.

Poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija", ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si in RTV Slovenija, so tudi tokrat množično glasovali za "Naj smučišče 2014/15" v kategorijah: mala, srednja in velika smučišča ter snežni parki, podelili pa so tudi nazive»Družini prijazno smučišče«. Tega so letos prejeli Rogla,  Smučarski center Cerkno in Kranjska Gora.

Prvič letos so podelili tudi naziv najboljšim tujim smučiščem. Po oceni naših smučarjev je prvo smučišče Kronplatz, na drugem mestu je smučišče Mokrine/ Nassfeld in na tretjem Bad Kleinkirchheim. V kategoriji snežnih parkov je največ glasov že četrto leto zapored dobil Snežni park Rogla. Mesto nižje je Snežni park Vogel, na tretjem pa Snežni park Krvavec.

Letos je zmagovalec v kategoriji malih smučarskih centrov postal RTC Jakec Trije kralji, na drugem mestu je lanskoletni zmagovalec, Celjska koča in na tretjem mestu SKI BOR Črni vrh. Med srednje velikimi smučišči je največ glasov ponovno dobil smučarski center Golte, na drugem mestu je, kot lani, Stari vrh in na tretjem turistični center Soriška planina.

Že drugo leto zapored je zmagovalec v kategoriji velikih smučišč Smučarski center Vogel, kjer so smučarji najbolj zadovoljni s ponudbo, urejenostjo prog in varnostjo ter možnostjo dodatne zabave. Smučarski center Cerkno je tokrat na drugem mestu v tej kategoriji  in na tretjem mestu je smučišče Rogla.

Najmlajši izbor pod okriljem uredništva »Dobro jutro, Slovenija« pa je izbor »Naj wellness«, ki je letos potekal sedmič. 

Glavni namen izbora je širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o wellnessu in o zdravem načinu življenja na splošno, ter seveda  o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov. »Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost storitev v njih,« smo prepričani v uredništvu Dobro jutro, Slovenija.

Prvo mesto v kategoriji rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil Wellness Vodnega mesta Atlantis. Zmagovalec kategorije malih centrov je Wellness Terme Banovci, Wellness OrhideliaTerm Olimia  pa je ponovno postal »Naj wellness« v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka.

Smučišča so sezono tako večinoma dobro zaključila, ekipa oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se zdaj usmerja na slovenska kopališča v iskanju »Naj kopališča 2015«.


Rezultati Naj wellness 14/15 (366 MB) Rezultati Naj smučišče 14/15 (414 MB)
Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije