Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
skislopes_behind_hotel_larix_kranjska_gora.JPG

Kranjska Gora – smučišče s tradicijo

Datum: sreda, 26. februar, 2014

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija, se je na počitniško obarvan četrtek odpravila na smučišče z najdaljšo tradicijo v Sloveniji - Kranjsko Goro. Tam za pestro dogajanje poskrbijo skozi vse leto, najbolj pestro pa je seveda v zimskih dneh. Kraj ponuja raznolike smučarske terene, urejene proge za tek na smučeh, drsališče in številne druge možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Pestro na smučišču in ob njem

Smučanje ima v Kranjski Gori že dolgoletno tradicijo, prvo vlečnico so tam dobili že leta 1948. Z leti se je kraj razvil v priljubljeno zimsko smučarsko središče, ki s svojo ponudbo navdušuje goste od blizu in daleč. »Naši gostje so že dolga leta smučarji začetniki in družine z otroki, saj smo logistično zagotovo najlažje dostopno smučišče v Sloveniji.  V svetu pa smo poznani predvsem po pokalu Vitranc, ki ga bomo letos organizirali že 53-ič po vrsti,« je ekipi zaupala Klavdija Gomboc, vodja trženja pri žičnicah Kranjska Gora. Dodala je še, da so zelo ponosni, da imajo še vedno več kot 60% slovenskih gostov, z veseljem pa seveda sprejmejo tudi goste z ostalega sveta.

»Kranjska gora nudi cca. 20 km smučišč, ki so zelo pregledne in široke. To je velika prednost, saj zato k nam prihajajo številne šolske skupine. Imamo 4 zelo dobre šole smučanja, nudimo tudi možnost najema oprema in bogato gostinsko ponudbo,« je še povedala ga. Gomboc.

V času počitnic so v Kranjski Gori pripravili pester program prireditev in animacij. Na voljo je tudi več kot 40 km prog za tek na smučeh, ob slabem vremenu pa se lahko pogrejete v katerem od wellness centrov, se sprostite ob bazenu ali se odpravite na obisk katerega od muzejev.

 

Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije