Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
Krvavec

Krvavec - prijazen in nasmejan

Datum: torek, 4. marec, 2014

Pred nekaj dnevi se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija znova odpravila na bele strmine. Tokrat so smučarsko dopoldne preživeli na Krvavcu, kjer se iz leta v leto trudijo, da kakovostni smuki dodajo še tisto nekaj več. Za zabavo poskrbijo s številnimi prireditvami in različnimi animacijami.

Ponudba za vso družino

Čeprav imamo te dni skoraj pomladne temperature Krvavec svojim obiskovalcem ponuja obilo snežnih užitkov. Na skoraj 2000 metrih nadmorske višine se zima še ni poslovila  in po izstopu iz gondole obiskovalce pričaka 30 kilometrov dobro urejenih prog, ki so te dni prekrite s kar 180 cm snega.

Kot je ekipi povedal Luka Vrančič, vodja prodaje na Krvavcu, so proge na Krvavcu malo bolj zahtevne, vendar pa z leti svoj program vedno bolj prilagajajo družinam. Tako si je tam danes možno sposoditi opremo, si najeti smučarskega učitelja in se podati na prve zavoje na najdaljši smučarski trak v Sloveniji. Letos so odprli tudi novo vlečnico Luža in ob njen Mannerjev smučarski park, kjer se začetniki odlično počutijo.

Različne možnosti nastanitve

Na smučišču zaradi njegove osrednje lege prevladujejo dnevi obiskovalci iz vse Slovenije, približno  20% pa je tujih turistov, največ iz Hrvaške in Madžarske. Ti ostajajo več dni in se poslužujejo različnih možnosti nastanitve, tako na smučišču, kot tudi v dolini. »Na smučišču nudimo cca. 300 ležišč različne kakovosti, poleg tega pa so gostje radi nastanjeni tudi v dolini, saj si tako lahko ogledajo tudi druge slovenske turistične znamenitosti,« je še dodal Vrančič.

 

Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije