Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
celjska_koca1.jpg

NAJ SMUČIŠČE: Celjska koča – Smučanje podnevi in ponoči

Datum: četrtek, 11. februar, 2016

Kljub temu, da je letošnja zima s snegom zelo skopa, se upravljavci smučišč trudijo, da smučarjem zagotovijo kar najboljše pogoje. Eno od smučišč, kjer jim to že vrsto let odlično uspeva, je Celjska koča. Njen adut je – poleg bližine Celja – tudi odlična kulinarična ponudba.

Ugodno na smuči

Smučišče je od centra Celja oddaljeno le 20 minut in se nahaja na 634 metrih nadmorske višine ter tako ponuja čudovit pogled na Savinjsko dolino. Smučarji  imajo na voljo otroški poligon in dve vlečnici, ki sta primerni tako za začetnike, kot tudi malo boljše smučarje. »Snega je te dni dovolj, saj redno zasnežujemo s šestimi snežnimi topovi,« je ekipi povedal vodja Celjske koče Gregor Bezlaj in dodal še, da upa, da bodo te dni temperature ustrezne in bodo lahko še dodatno zasneževali.

Veliko pozornost namenjajo odlični kulinariki, poskrbijo pa tudi za razvajanje po smučanju v manjšem wellness centru.

Smučišče v teh dneh obratuje od 9. do 16., potem pa uredijo proge še za nočno smuko, ki je na voljo vsak dan do 17. do 21. ure. Prav zaradi nočne smuke in ugodnih cen smučarskih vozovnic,  je Celjska koča zelo priljubljena predvsem pri Celjanih in prebivalcih okoliških krajev. Ob vikendih in v času nočne smuke obratuje tudi smučarska šola.

Prijazno družinam

Poleg dnevnih obiskovalcev na Celjski koči rade prenočijo predvsem družine, dobro pa je poskrbljeno tudi za druge goste, saj so možni različni tipi nastanitev. Veliko pozornost namenjajo odlični kulinariki, poskrbijo pa tudi za razvajanje po smučanju v manjšem wellness centru. V času počitnic bo tam še posebej zabavno, saj pripravljajo pester animacijski program.

Goste privablja tudi odlična kulinarika

Celjsko kočo vse pogosteje obiščejo tudi kolesarji in pohodniki, številni gostje pa se pri njih oglasijo tudi zgolj zavoljo odlične kulinarike. »Imamo bogato izbiro jedi na žlico. Med najbolj priljubljenimi sta gobova juha z ajdovimi žganci ter divjačinski golaž. Seveda goste razvajamo tudi s sladkimi dobrotami iz naše kuhinje, za najmlajše pa so na voljo otroški meniji. Naša posebnost je tudi domač zeliščni čaj, s katerimi se gostje zelo radi pogrejejo pred odhodom v dolino,« je še ekipi povedal Denis Pesjak, ki na Celjski koči skrbi za gostinsko ponudbo.

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije