Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
Krvavec

NAJ SMUČIŠČE: Krvavec – vedno bolj prijazen družinam

Datum: sreda, 13. januar, 2016

Pretekli vikend se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila preverit razmere na bele strmine. Tokrat so smučarsko dopoldne preživeli na Krvavcu, kjer se iz leta v leto trudijo, da kakovostni smuki dodajo še tisto nekaj več. Za zabavo poskrbijo s številnimi prireditvami in različnimi animacijami.

Hiter pričetek sezone

Na Krvavcu so te dni snežne razmere zelo ugodne, saj so na podlago tehničnega snega v preteklih dneh dobili še pošiljko naravnega snega.  Sicer pa imajo za sabo že kar nekaj obratovalnih dni. »S smučarsko sezono smo letos pričeli že res zgodaj, konec novembra. Cel december smo nato imeli lepo sončno vreme, v preteklih nekaj dneh pa smo dobili še 25 cm naravnega snega in tako je smuka te dni res vrhunska,« je ekipi povedal Luka Vrančič, vodja komerciale in marketinga.

Pestra ponudba za vse okuse

V nedeljo, 17. januarja,  bodo ob svetovnem dnevu snega organizirali rajanje z ribičem Pepetom. Ob tem bodo otrokom, ki bodo smučat prišli v spremstvu staršev omogočili smučanje brezplačno.

Letos večjih novosti na smučišču ni, se pa trudijo ponudbo približati čim širšemu krogu smučarjev. »Krvavec je sicer smučišče z bolj zahtevnimi progami, smo pa v preteklosti izboljševali predvsem ponudbo za otroke in začetnike. To se pozna, saj imamo vedno več obiska družin in skupin otrok. Vsak konec tedna organiziramo različne zabave pri gostiščih, nekaj dogodkov pa je bolj odmevnih. Prvi bo na sporedu že naslednjo nedeljo, 17. januarja,  ko bomo ob svetovnem dnevu snega organizirali rajanje z ribičem Pepetom. Ob tem bomo otrokom, ki bodo smučat prišli v spremstvu staršev omogočili smučanje brezplačno,« nam je še zaupal Vrančič. Več podrobnosti o dogodku je objavljenih na spletni strani www.rtc-krvavec.si.

Velika skrb za varnost

Krvavec je znan kot zahtevnejše smučišče, kjer smučajo tudi zelo dobri in hitri smučarji, zato je treba varnosti posvečati veliko pozornosti. Kot je ekipi povedal Tone Jerič, tehnični vodja na Krvavcu, temu področju posvečajo veliko pozornosti, je pa veliko odvisno tudi od posameznikov, saj se morajo držati urejenih in označenih prog ter upoštevati 10 FIS pravil. Za upoštevanje teh skrbijo tudi nadzorniki, ki msučarje tudi usmerjajo ob morebitni slabši vidljivosti.

Trenutno še ne obratujejo vse proge, saj zaradi vremenskih razmer niso uspeli zagotoviti dovolj tehničnega snega, računajo pa, da bo do konca tedna zasnežena večina smučišča, obratovati pa bo pričel tudi Snežni park.

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije