Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
mariborsko_pohorje1.jpg

NAJ SMUČIŠČE: Mariborsko Pohorje – mestno smučišče

Datum: sreda, 24. februar, 2016

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« te dni pridno obiskuje slovenska smučišča. Prvi počitniški vikend se je odpravila na smučišče, ki ponuja več kot 43 kilometrov urejenih smučarskih prog in 20 žičniških naprav, te pa se razprostirajo od nadmorske višine 325 do 1327 metrov. Gre za skoraj mestno smučišče. Seveda je to Mariborsko Pohorje, priljubljena zimska smučarska destinacija za vse generacije.

Živahno na smučišču

Trenutno je na smučišču okrog 50 centimetrov debela podlaga iz naravnega in kompaktnega snega tako nudi nepozabne užitke na snegu. Kot je ekipi povedal Iztok Hočevar, učitelj smučanja, so proge odlično urejene in smučarji so navdušeni. Veliko imajo tudi gostov iz tujine, predvsem Angleži se večkrat udeležujejo njihovih smučarskih tečajev. »Te dni je na smučišču zaradi počitnic še posebej živahno, zato je treba še večji poudarek dajati na varnost na smučišču. Naše tečajnike učimo, da za varnost vedno lahko največ naredijo sami s tem, da smučanje prilagajajo razmeram na progi in lastnim sposobnostim,« je še dodal Hočevar.

Smučišče ponuja več kot 43 kilometrov smučarskih prog in 20 žičniških naprav, ki se razprostirajo od nadmorske višine 325 do 1327 metrov.

Mestno smučišče

Mariborsko Pohorje ponuja najdaljšo osvetljeno progo za nočno smuko v Sloveniji in zaradi bližine mesta se smučarji te možnosti z veseljem poslužujejo. Sicer smučišče ponuja več kot 43 kilometrov smučarskih prog in 20 žičniških naprav, ki se razprostirajo od nadmorske višine 325 do 1327 metrov. »Nekaj snega imamo že od vsega začetka sezone, zdaj pa imamo tudi kar precej naravnega snega. Upravljavci vlagamo precej truda, da gostom zagotovimo kar najboljšo možno smuko ne glede na razmere in smučarji to cenijo,« je ekipi Andrej Verlič iz podjetja Marprom, ki skrbi za žičniške naprave na Mariborskem Pohorju. Dodal je še, da je glavni adut smučišča prav bližina mesta, saj se je do vzpenjače mogoče pripeljati kar z mestnim avtobusom.

Poleg smučarije se Pohorje lahko pohvali z naravnimi in kulturnimi znamenitosti, lepo naravo in etnološkimi posebnostmi ter seveda okusno kulinarično ponudbo. Iz koč ob smučarskih progah vselej diši po lokalnih specialitetah, prijazni gostinci pa poskrbijo, da je kulinarično doživetje res popolno.

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije