Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
Obertauern_Winter_6_2.jpg

NAJ SMUČIŠČE: Obertauern – kjer je sneg zagotovljen

Datum: četrtek, 4. februar, 2016

Tokrat se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila raziskovat snežne razmere k našim severnim sosedom. Obiskali so smučišče Obertauern, ki leži na nadmorski višini 1740 metrov in velja za družinam prijazno smučišče. Ponuja 100 kilometrov prog in 26 najsodobnejši žičniških naprav.

Družinska zabava zagotovljena

Zaradi edinstvene lege kraja Obertauern v osrčju snežne sklede je družinska zabava zagotovljena. Ker je od namestitve do smučarskih prog le nekaj zavojev, smučarski avtobus in korakanje v težki opremi tu odpadeta. Kdor je počitnicah z otroki, bo znal to še posebej ceniti. Za vse, ki želijo svoje smučarske veščine izpopolniti so na voljo smučarski tečaji tako za otroke, kot za odrasle in tudi deskarje na snegu. V sezoni je tam okrog 100 smučarskih učiteljev, za freeride programe pa zagotavljajo še dodatne gorske vodnike in učitelje, tako, da je poskrbljeno za varnost tudi izven smučarskih prog.

Ponujajo številne možnosti namestitve, iz vsakega hotela oz. apartmaja pa je možno do smučišča priti peš. Zato so zelo priljubljeni pri družinah z otroki, znani pa so tudi po apres ski zabavah.

Veliko možnosti za dobro smuko

Kot je ekipi povedala Simona Oberaiter iz turistične zveze Obertauren, nadmorska višina 1700m zagotavlja vedno dovolj snega. Smuka je tako možna od novembra, pa vse do maja. »Ponujamo številne možnosti namestitve, kar 9000 postelj, iz vsakega hotela oz. apartmaja pa je možno do smučišča priti peš. Zato smo zelo priljubljeni pri družinah z otroki, znani pa smo tudi po apres ski zabavah,« je še dodala.

Smučarske naprave in proge so razporejene v krogu tako, da je smučišče z lahkoto dostopno z različnih smeri. Ponaša se s čudovitimi progami vseh težavnostnih stopenj, imajo pa tudi drugo najbolj strmo progo v Evropi. Svojo ponudbo stalno dopolnjujejo z raznimi dodatnimi aktivnostmi, med katerimi so najbolj priljubljene sankanje, pasja vprega s sanmi, v zadnjem času pa tudi kajtanje. Prav tako na svoj račun pridejo vsi ljubitelji turne smuke, saj je tam dovoljena, priporočajo pa, da si najamete svojega vodnika oziroma inštruktorja.

 

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije