Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
kope3-1.jpg

NAJ SMUČIŠČE: Party smučišče Kope

Datum: petek, 4. marec, 2016

Člani ekipe radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija so se minulo soboto še zadnjič odpravili preveriti razmere na slovenskih smučiščih. Tokrat so se odpravili na zahodni del Pohorja, kjer se nahaja smučišče, znano tudi po zabavi po smuki – uganili ste, gre za Gorsko turistični center Kope.

Po smučanju na zabavo

V Gorsko turističnem centru Kope imajo v teh dneh 70 cm naravnega in kompaktnega snega, obratuje pa tako dnevna kot nočna smuka. Smučišče ponuja skupaj za skoraj 8 km smučarskih prog do višine 1.542 metrov nadmorske višine. »Naša prednost je, da so Kope eno najbolj razgibanih smučišč pri nas. Imamo FIS progo Kaštivnik, dve črni progi, nekaj srednje težkih, rdečih prog, manj zahtevne modre proge in tudi baby lift za najmlajše,« je izpostavil Primož Kotnik izvršni direktor podjetja Vabo, ki skrbi za smučišče ter dodal, da med in po smučanju vsak vikend poskrbijo za zabavo na snegu oziroma v slovitem Holzer pubu, kjer se po smuki dogajanje šele prične. Letos so tam gostili številna znana imena iz Slovenije in Hrvaške, ki so poskrbela za nepozabno zabavo.

S prvim marcem so cene še spustili in tako lahko med tednom smučate že za 9,90 €, med vikendom za 15,90 €, cena nočne smuke pa je 6, 90 €.

Medtem ko se smučarji zabavajo, pa žičničarski delavci pridno delajo. Ponoči namreč imajo veliko dela s teptanjem snega in pripravo terenov. Sicer pa jim tudi podnevi ne zmanjka dela. Skrbijo za zaščitne table, mreže in blazine ter skupaj z nadzorniki za splošno varnost na smučišču.

Smučajmo doma

»Na kopah se trudimo, da bi smučanje res približali vsem Slovencem in v sodelovanju s portalom Kuponko.si smo letos pripravili res ugodne cene, ki so doživele velik odziv. S prvim marcem smo cene še spustili in tako lahko med tednom smučate že za 9,90 €, med vikendom za 15,90 €, cena nočne smuke pa je 6,90 €. Cene vključujejo tudi malico,« je ekipi še zaupal Kotnik.

Nikoli ni prepozno

»Za učenje smučanja ni nikoli prepozno, čeprav se starši danes odločajo za učenje smučanja svojih otrok že precej zgodaj – večinoma že pri treh letih. Navzgor pa omejitev ni, če je oseba fizično pripravljena jo pri nas naučimo smučanja tudi v jeseni življenja,« je povedal Klemen Tasič iz smučarske šole. Dodal je še, da so proge primerne za vse stopnje znanja in tudi najzahtevnejši smučarji najdejo pravo progo zase.

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije