Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
cerkno.jpg

NAJ SMUČIŠČE: Zimska idila na SC Cerkno

Datum: petek, 27. januar, 2017

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija je prepričana, da je treba pozimi izkoristiti vsako priložnost za smučarske užitke, zato se je tudi pretekli vikend odpravila na bele strmine. Tokrat so preverili razmere na meji med Gorenjsko in severno Primorsko, SC Cerkno.

Idealne razmere na smučišču

Dve 6-sedežnici, dve 4-sedežnici, dve 2-sedežnici, dve vlečnici, trakovi za najmlajše, 70 hektarov smučarskih površin in 5 kilometrov tekaških prog. Tako lahko na kratko in v številkah opišemo smučarski center Cerkno. Razmere na smučišču so trenutno tako rekoč idealne, saj so pred kratkim dobili tudi novo pošiljko snega.

V koči na vrhu smučišča ponujajo pestro kulinarično ponudbo, ob njej pa je ob koncih tedna tudi pestro dogajanje.

Kot je ekipi zaupal Borut Pirih, je vreme trenutno idealno, saj temperature niso prenizke, sonček pa seveda zimsko idilo le še poudari.  »Konec lanskega leta smo v hotelu Cerkno odprli tudi čisto nove terme, ki ponujajo sprostitev po napornem smučarskem dnevu. Za hotelske goste so na voljo tudi paketi z ugodnejšo ceno vstopnic, tako da je razlogov za obisk več kot dovolj," je še povedal Pirih.

Smučišče obratuje vsak dan od 9:00 do 16:00, enako tudi snežni park, tekaška proga pa je trenutno le delno odprta, bo pa kmalu odprta v popolnosti.

Dodal je še, da zelo veliko delajo na varnosti na smučišču, da pa za to lahko pravzaprav  smučarji največ naredijo sami - s tem, da upoštevajo označbe na smučišču, upoštevajo 10 FIS pravil, ki so izobešena po vsem smučišču in s smučanjem v okviru svojih zmožnosti.

Veselo tudi ob smučišču

Borut Pirih je ekipi še zaupal, da znajo dobro poskrbeti tudi za utrujene in lačne smučarje. V koči na vrhu smučišča ponujajo pestro kulinarično ponudbo, ob njej pa je ob koncih tedna tudi pestro dogajanje.

»Zelo oblegan je tudi naš smučarski vrtec, kjer vsak vikend organiziramo smučarska tekmovanja za otroke s prav posebno podelitvijo priznanj. To otroke še prav posebej pritegne in z veseljem se vračajo k nam,« je še dodal Pirih.

 

Več informacij na: www.cerkno-resort.si

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije