Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
Wagrain

NAJ SMUČIŠČE: Zimski užitki v idilični dolini Wagrain- Kleinarl

Datum: petek, 22. januar, 2016

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je v okviru akcije Naj smučišče tokrat podala preko meje. Obiskali so avstrijsko smučišče Wagrain- Kleinarl, ki povezuje tri gorska smučišča: Grießenkar s Flachauom, Grafenberg s St. Johann- Alpendorfom ter Shuttelberg Flachauwinkl-Kleinarl s Zauchenseejem. Tam so pred kratkim prejeli obsežno snežno pošiljko, tako da so snežne razmere več kot odlične.

Najsodobnejša žičniška infrastruktura

Wagrain-Kleinarl je idilična dolina, ki je le 10 minut oddaljena od bolj znanega Flachaua. Smučarjem je na voljo 760 km prog od Gastaina do Schladming Dachsteina, kjer je tudi Vodni svet Wagrain s savnami in bazeni. Kot je ekipi zaupal Christoph Bauman iz upravnega odbora žičnic Wagrain, smučišče  ponuja 44 vlečnic in gondol, zmagovalna pa je nihalka, s katero so povezali dva vrhova in je med smučarji zelo priljubljena. S pravo zimo in odličnimi snežnimi topovi, lahko gostom vedno zagotovijo dobro smuko in tudi letos so snežne razmere odlične. Na skrbno urejenih, širokih smučarskih progah, lahko vsak najde primeren teren zase. V neposredni bližini imajo tudi dva snežna parka, za najmlajše pa je poskrbljeno s številnimi tekočimi trakovi, ločenim smučiščem za začetnike, na voljo pa je tudi zimski svet Wagrain, kjer se lahko ogrejejo v topli škratovi hiški.

Zabavno tudi poleti

Dolina je privlačna tudi za tiste, ki niso ljubitelji smučanja, saj ponuja številne druge možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Na voljo so številne urejene pohodne poti, sankališča in drsališča. Vsi gostje, ki v dolini prenočijo,  imajo brezplačni vstop v Vodni svet Wagrain, kjer se še posebej zabavajo najmlajši. Poleti so gostom na voljo mountain bike programi, plezalni vrt in z adrenalinski park flying fox.

Tako pozimi, kot tudi poleti, dogajanje popestrijo s številnimi prireditvami; koncerti, kulturnimi prireditvami pozimi pa z različnimi tekmami, odbojko na snegu in seveda apres ski zabavami.

Več na https://www.wagrain-kleinarl.at/en

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije