Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
kg.jpg

Pestro dogajanje v Kranjski Gori

Datum: četrtek, 19. december, 2013

Tisti, ki redno spremljate aktivnosti ekipe »Dobro jutro, Slovenija«, dobro veste, da se zelo rada odpravi v Kranjsko Goro. Tokrat jih je zanimalo predvsem tamkajšnje dogajanje v veselem decembru ter seveda vse, kar se nanaša na smučarijo.  

Na zanimive prireditve in v ledeni park

Poleg zanimivih prireditev in smučarije velja Kranjsko Goro obiskati tudi zaradi ledenega parka, ki je edinstven v tem delu Evrope.

Naravnega snega sicer trenutno ni, so pa zimske razmere omogočile pripravo prog, tako da so smučišča pričela z obratovanjem že v začetku decembra. Sicer pa je, po zagotovilu Blaža Vebra iz LTO Kranjska Gora, poleg smučanja v Kranjski Gori mogoče početi še številne druge stvari. »Ta konec tedna bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj si bodo lahko ogledali lutkovno predstavo, nato pa jih bo obiskal Božiček. V nedeljo prvič pripravljamo prireditev Kranjska Gora se predstavi, kjer si bodo obiskovalci lahko v pol ure na edinstven način ogledali turistično ponudbo Kranjske Gore. Poskrbljeno bo tudi za dobro hrano in pijačo, ter seveda dobro glasbo. Sicer pa se bo do novega leta v celotni Zgornjesavski dolini dogajalo kar nekaj zanimivih stvari. Izpostavil bi žive jaslice v ledu »Kraljestvo ledu«, ki jih že dvanajsto leto zapored pripravljajo v soteski Mlačca v Mojstrani. Letos si jih boste lahko ogledali od 25. do 30. decembra in v novem letu 1., 3. in 4. januarja ob 16:00, 17:00 ali 18:00 uri. Organizirali bomo tudi kar nekaj novoletnih koncertov, številna smučarska tekmovanja, obiskal nas bo  tudi Dedek mraz, najdaljšo noč pa bomo preživeli v družbi skupine Harmonknrol«.

Poleg zanimivih prireditev in smučarije velja Kranjsko Goro obiskati tudi zaradi ledenega parka, ki je edinstven v tem delu Evrope. »Park letos gostimo prvič. Gre za postavitev ledenih skluptur v šotoru na velikosti 200m2 pri temperaturi -10 stopinj, kjer so umetniki izklesali pot med 32 tonami ledu. V sklopu parka je postavljena tudi ledena delavnica, tako da si lahko v živo ogledate, kako izdelava ledenih skulptur poteka,« je še dodal Veber.

Na voljo so tudi različni smučarski paketi – zelo zanimiv je paket, kjer omogočajo smučanje v treh deželah; Sloveniji, Italiji in Avstriji.

Več na www.kranjska-gora.si!

Pestra ponudba paketov

Glede na zgoraj našteto, se boste strinjali, da je en dan za obisk Kranjske Gore premalo. Zato so v hotelih Hit Alpinee  pripravili vrsto paketov za vse okuse. Kot je ekipi povedala Polona Bačnar iz omenjenega podjetja, imajo hoteli animacijsko službo, kjer poskrbijo, da gostom ni dolgčas. V Božični paket so npr. poleg številnih drugih aktivnosti vključili  tudi ogled živih jaslic v Mojstrani. »Na voljo so tudi različni smučarski paketi – izpostavila bi morda paket, kjer omogočamo smučanje v treh deželah; Sloveniji, Italiji in Avstriji,« je še dodala Bačnarjeva.

Po smučanju se gostje radi sproščajo v wellness centrih. »V naših hotelih imamo kar 4 večje centre, kjer ponujamo od bazenskih kompleksov, do savn in masaž. Za vse, ki bi svojim dragim želeli podariti razvajanje, smo pripravili tudi darilne bone,« je ekipi še zaupala Bačnarjeva.

Več na www.hitholidays-kg.si!

 

Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije