Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
ribnisko_pohorje_zima_ribnisko-pohorje_397.jpg

Ribnica na Pohorju – zimske radosti za staro in mlado

Datum: torek, 18. februar, 2014

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je preteklo soboto odpravila na Ribniško Pohorje. Tam so v  zadnjih letih veliko vložili v razvoj turizma in številni gostje se tja z veseljem vračajo, saj poleg uživanja v neokrnjeni naravi, svežega zraka, okusnih domačih jedi in prijaznih nasmehov domačinov, kraj ponuja tudi zimske radosti za mlado in staro.

Ribniško Pohorje se nahaja med vzhodnim in zahodnim delom Pohorja, torej med Mariborskim Pohorjem in Kopami. V zadnjih nekaj letih so tam zgradili apartmajsko naselje Ribnica ter apartmajsko hišo Sitar s petimi nadstandardnimi apartmaji, wellnessom in celo vinoteko. Skupaj je danes na voljo kar 450 ležišč, kategorij 3 in štirih zvezdic. Najbolje se pri njih počutijo družine, zato so pripravili številne njim namenjene cenovno ugodne pakete.

Pozimi Ribnica na Pohorju z okolico ponuja številne možnosti za pohode, urejene so tudi tekaške proge, najbolj priljubljeno pa je zagotovo smučišče. Kot je ekipi povedal Iztok Helbl, vodja smučišča, se to nahaja na višini 700m in ponuja 2 vlečnici, urejene pa so tri proge različnih težavnosti in otroški poligon za začetnike.  »Zimskih radosti se pri nas lahko naužijejo tako začetniki, ko tudi smučarski zanesenjak, saj je naša črna proga ena najstrmejših prog v Sloveniji,« je še dodal.


Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije