Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
vogel-1.jpg

Vogel – smučanje z razgledom

Datum: torek, 11. marec, 2014

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija je v tej sezoni preverila razmere na številnih smučiščih, smučišče, ki se ponaša z največ naravnega snega, pa si je pustila za konec. Tokrat so se torej odpeljali do slikovitega Bohinjske jezera, nato pa z nihalko na Vogel, ki je ekipo očaral z izjemnim razgledom na okolico. Obilica naravnega snega, sonca, ter lepe in urejene smučarske proge so kot nalašč za vse ljubitelje vijuganja na snegu.

Snežna pravljica

Vogel kljub temu, da je visokogorsko smučišče za smučarje ni zelo zahtevno. »Proge so večinoma srednje težke in lahke, imamo pa jih približno 22 kilometrov,« je ekipi povedal direktor Boštjan Mencinger. Letos so s sezono pričeli že v novembru, te dni pa je snežna odeja debela preko 3 metre, tako da ob lepem vremenu ponujajo doživetje prave zimske pravljice. Naravni sneg je zagotovo posebno doživetje in tako se gostje k njim radi vračajo v vedno večjem številu. »Pri nas se dobro počutijo tako smučarji začetniki kot tudi izkušeni mojstri, ki izkoristijo možnosti vijuganja zunaj označenih prog,« je še dodal Mencinger.

Na Voglu so dobrodošli tako dnevni gostje, kot tudi tisti, ki pri njih ostanejo več dni. Letos so po dolgem času ponovno odprli Ski hotel, poleg tega je nekaj prenočitvenih kapacitet na voljo tudi v kočah, ki so po novem v lastni žičnic. Skupaj tako lahko prenoči približno 300 gostov.


Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije