Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
skupinska_Špik

Zaključena sta že 25. izbor Naj smučišč in 8. izbor Naj wellness centrov

 

  

Datum: četrtek, 21. april, 2016

Včeraj smo v Hotelu Špik v Kranjski Gori podelili nazive "Naj" smučiščem ter snežnim parkom in priznanja družini prijaznim smučiščem, že drugo leto zapored pa smo razglasili najbolj priljubljeno tuje smučišče po izboru slovenskih smučarjev. Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Trije kralji, med domačimi smučišči, ter avstrijsko smučišče Mokrine/Nassfeld med tujimi smučišči. Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj najbolj priljubljenim wellness centrom. Naziv najboljšega so si v posameznih kategorijah prislužili Wellness Orhidelia, Wellness Paradiso, Wellness Club Victoria, Atlantis in Wellness Korošec.

Naj smučišče

Poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija", ki deluje pod okriljem RTV Slovenija in portala www.dj-slovenija.si, so tudi tokrat množično glasovali za "Naj smučišče 2015/16". Za 106 smučišč in snežnih parkov se je v uredništvu nabralo več kot 13.000 glasov. Za nazive najboljših so se smučišča potegovala v petih kategorijah: mala, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki, podelili pa so tudi naziv "Družini prijazno smučišče".  Tega so letos prejeli Rogla, Cerkno in Kranjska Gora.

Letos je zmagovalec v kategoriji malih smučarskih centrov postal Smučarski center Jakec  Trije kralji, na drugem mestu je SKI BOR Črni vrh in na tretjem mestu Celjska koča. Med srednje velikimi smučišči je vrstni red že nekaj let nespremenjen. Največ glasov je ponovno dobil smučarski center Golte, na drugem mestu je Stari vrh in na tretjem Soriška planina. Že tretje leto zapored je zmagovalec v kategoriji velikih smučišč Smučarski center Vogel, kjer so smučarji najbolj zadovoljni z urejenostjo prog in varnostjo. Tik za njim je tokrat Cerkno, na tretjem mestu pa je smučišče Rogla.

V kategoriji snežnih parkov je največ glasov že peto leto zapored dobil Snežni park Rogla. Mesto nižje se je uvrstil Snežni park Vogel, na tretje pa Snežni park Kranjska Gora.

Že drugo leto je potekal izbor tudi med  tujimi smučišči. Po oceni naših smučarjev  prvo mesto pripada avstrijskemu smučišču Mokrine/ Nassfeld, na drugem je smučišče Kronplatz in na tretjem Bad Kleinkirchheim.

Naj wellness

Najmlajši izbor pod okriljem uredništva "Dobro jutro, Slovenija" je izbor "Naj wellness", ki je letos potekal osmič, ljubitelji tovrstnih razvajanj pa so oddali prek 15.000 glasov. Glavni namen izbora je širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o zdravem načinu življenja na splošno ter seveda  o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov. Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost njihovih storitev.

Letos smo centre razporedili v pet kategorij. Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil Wellness Vodnega mesta Atlantis, sledita mu wellness Harmonija in Wellness center Galactica. V kategoriji malih rezidentov  je najbolj prepričal Wellness Club Victoria iz Ljubljane, na drugem mestu je Oaza miru iz Maribora in na tretjem Fanči, prav tako iz Ljubljane.

Zmagovalec kategorije Turizem - mali je Wellness Paradiso, na drugem mestu je tokrat Vitarium iz Šmarjeških Toplic, na tretjem pa Wellness center Špik iz Kranjske Gore.  Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal "Naj wellness" v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, sledita mu Balnea, Dolenjske Toplice in Wellness Spa Center, Thermana Laško. V letos novo dodani kategoriji – Podeželski wellness – je tokrat slavil Wellness Korošec iz Mozirja. Na drugo mesto se je uvrstil wellness Turistične kmetija Urška iz Zreč, na tretje pa Wellness Lara iz Jelenovega grebena.

 

 

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije