Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
rogla-228x155.jpg

Zimska idila na Rogli

Datum: ponedeljek, 9. februar, 2015

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je razmere preverila na smučišču Rogla, ki zadnja leta ni raj le za smučarje, ampak tudi za deskarje in tekače na smučeh.

Varna smuka za vse

Smučišče Rogla ponuja 11 vlečnic in 2 štiri sedežnici ter več deset kilometrov urejenih prog za smučarje tekače. »Kljub muhasti zimi so pogoji na Rogli trenutno zelo dobri, obratujejo vse proge, ki so odlično pripravljene. Skupaj z našimi smučarskimi učitelji boste zagotovo našli progo, ki vam bo ustrezala, saj so te primerne za vse okuse in stopnje znanja smučanja,«  je ekipi povedal Robert Kejžar, vodja hotelirstva in gostinstva na Rogli. »Za varnost smučarjev skrbimo z dobro urejenimi progami, z nadzorniki na smučišču, dobro sodelujemo tudi s policisti. Trudimo se čim več delati na preventivi in izobraževanju smučarjev,« je še dodal Kejžar

Možnosti za sprostitev je na Rogli, tudi v povezavi s Termami Zreče, več kot dovolj.

V zadnjih letih je Rogla zelo priljubljena tudi pri deskarjih na snegu, saj imajo na voljo Fun park Rogla, kjer lahko po mili volji uganjajo vragolije. Zelo radi jo seveda obiščejo tudi smučarski tekači, ki imajo na voljo odlično urejene proge. V obeh  omenjenih disciplinah je Rogla je že od leta 2009 prizorišče številnih mednarodnih tekmovanj, ki so priljubljena tako pri tekmovalcih, kot tudi pri obiskovalcih.

Po smučanju - zabava

Zimski športi so sicer zabavni, vendar zelo utrujajoči, zato je dobro poskrbeti tudi za primerno sprostitev. Možnosti je za to na Rogli, tudi v povezavi s Termami Zreče, več kot dovolj. Ena od teh je novi Wellness Natura, ki so ga odprli lani pred božičem in ponuja ne le sproščanje, ampak tudi čudovite razglede v panoramski savni. Sicer pa se gostje lahko odpravijo plavat v bližnje Terme Zreče, ali pa si privoščijo adrenalinsko doživetje na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo, kjer hitrosti segajo vse do 40 km/h.

 

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije