Naj smučišče

Nazaj na rubriko Naj smučišče
sorikaplanina.JPG

Zimska idila na Soriški planini

Datum: sreda, 5. marec, 2014

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi to soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat jih je pot vodila na Gorenjsko. Obiskali so majhen in prijazen smučarski center Soriška planina, ki svojim obiskovalcem ponuja tako smučarske kot tudi gurmanske užitke po ugodnih cenah.

Smuka na naravnem snegu

Kljub muhastemu vremenu v tej zimi je Soriška planina ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pričakala v vsej svoji lepoti. Na smučišču je do 90 centimetrov naravnega snega, s soncem obsijani vršaci pa pričarajo pravo zimsko idilo. Proge so dobro urejene, cene vozovnic pa so med najugodnejšimi v Sloveniji. Ponujajo tudi možnost 2 ali 3 urne vozovnice, ki so na voljo že od 12 evrov dalje.

Kot je izpostavil Franc Golja, je Soriška planina izrazito družinsko smučišče, saj so proge izredno pregledne. »Soriška planina je tudi eno od redkih smučišč, ki ima vsako leto naravni sneg, le majhen del prog dosnežujemo, tako da vedno smučate na naravnem snegu,« je še dodal.

Izpostavil je tudi, da je prednost Soriške planine ta, da se preprosto ne moreš izgubiti, da ni nevarnih prepadov in da je varnost obiskovalcev vedno na prvem mestu. Smučišče ponuja 9 smučarskih prog, tako za začetnike, kot tudi proge za zahtevnejše smučarje in so homologirane za FIS tekme.

Na Soriški planini si sicer številne užitke lahko privoščijo tudi sankači, tekačem pa je na voljo 6 kilometrov tekaških prog.

 

Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Naj smučišče

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije