Naj wellness

Nazaj na rubriko Naj wellness
Priznanja wellness

Letos malce drugačna razglasitev nagrajencev akcije Naj wellness 2019/20

Datum: sobota, 24. oktober, 2020

Laskavi nazivi za Naj wellness 2019/2020, ki so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov, so tokrat šli v Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborsko Oazo miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

 Kljub temu, da je bila letošnja sezona obratovanja wellessov zaradi epidemiološke situacije okrnjena, si prav vsi, ki skrbijo za delovanje številnih centrov dobrega počutja, zaslužijo posebno priznanje. Nekateri izmed njih so v začetku oktobra optimistično pričeli odpirati vrata  ljubiteljem zdravega načina življenja, savnanja in sprostitvenih masaž, med njimi so tudi nagrajenci akcije Naj wellness 2019/2020.

Tokratna razglasitev in podelitev priznanj je zaradi omejitev potekala na drugačen način – preko radijskih valov turistično informativne oddaje Dobro jutro, Slovenija, katere ekipa je pred mikrofon povabila prav vse prejemnike zlatih priznanj.

Centri so glede na velikost in posebnosti ponudbe razporejeni v pet kategorij. V vsaki kategoriji pa posebna priznanja prejmejo prvi trije. Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil ljubljanski Wellness Vodnega mesta Atlantis, prav tako je drugo mesto obdržal Sense Wellness club iz Ljubljane, na tretjega se je tokrat povzpel Wellness Galactica iz Velenja.

V kategoriji malih rezidentov so prva tri mesta obdržali lanskoletni favoriti. Tudi tokrat najbolj prepričal wellness center Oaza miru iz Maribora, na drugem mestu je Beli Lotos iz Kranja in na tretjem Fanči iz Ljubljane.

Zmagovalec kategorije Turizem - mali je Wellness Paradiso, drugo mesto je zasedel Vitarium iz Šmarjeških Toplic, ki spada pod okrilje Term Krka, ter tretje Wellness Term Banovci.

Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal "Naj wellness" v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, na drugem in tretjem mestu pa je letos sledil preobrat.  Na drugo mesto se je povzpel Wellness Spa Center, Thermana Laško, tretjega pa je zasedla Balnea Term Dolenjske Toplice, prav tako del skupine Terme Krka.

Kategorija Podeželski wellness vsako leto prinaša največ novih imen. Sicer na prvem mestu ostaja stara znanka -  Wellness Lara z Jelenovega grebena. Na drugo mesto se je uvrstil Lavender Hill eco resort iz Polzele, na tretje pa wellness Kmetije Podpečan iz Žalca.

Izbor Naj wellness je pod okriljem uredništva "Dobro jutro, Slovenija"  v sezoni 2019/20 potekal že enajstič, ljubitelji tovrstnih razvajanj pa so oddali več kot 15.500 glasov.

Glavni namen medijske akcije še vedno ostaja širši javnosti posredovati čim več informacij o zdravem načinu življenja na splošno ter o novostih slovenskih wellness centrov. "Resnično upamo, da letošnja situacija ne bo okrnila razvoja novih produktov in storitev, saj so različne tehnike sproščanja in aktivnosti, ne samo za telo temveč tudi duha, zelo pomembna v teh negotovih časih. Upamo, da bodo podeljena priznanja v spodbudo vsem, da zavzeto nadaljujejo s svojim delom in poslanstvom – zagotavljati čim več možnosti za zdravo preživljanje prostega časa", so ob zaključku akcije izpostavili v uredništvu Dobro jutro, Slovenija.

 

Posnetek oddaje lahko poslušate tukaj.

Nazaj na rubriko Naj wellness

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije