Naj wellness

Nazaj na rubriko Naj wellness
masaze.jpg

Masaže

Datum: sreda, 7. december, 2011
Pospešijo krvni obtok. Revitalizirajo. Odpirajo energijske kanale. Razvajajo kožo. Odpravljajo celulit. Masaže učinkujejo!

Klasična ročna masaža zagotavlja niz koristnih učinkov in je zato izjemna naravna pot za pridobivanje ter ohranjanje zdravja. Sprošča napetost v mišicah, spodbuja izločanje odpadnih snovi in posledično zagotavlja hitrejšo regeneracijo tkiv, izboljša sklepno gibljivost, poveča elastičnost kože in izboljšuje splošno počutje. Opazen je tudi lepši videz kože, še zlasti, če jo izvajamo z arganovim oljem v berberski masaži.

Masaža shiatsu je stara japonska masaža. Maser z izbranimi tehnikami pritiskov na akupunkturne točke stimulira v telesu vitalno energijo. Tako se ponovno vzpostavi porušeno ravnovesje, dosežena pa je tudi ubranost misli in čustev ter sprostitev pristne ustvarjalnosti.

Refleksoterapija je starodavna metoda zdravljenja, ki je bila značilna za ljudsko medicino. Zaradi izjemno blagodejnega delovanja na telo in duha jo danes uvrščamo med zelo uspešne holistične metode. S pritiskom na posamezno točko na stopalu, dlani ali glavi sprožimo odziv v ustreznih delih telesa, tudi posameznih organih, ter spodbujamo skladnost njihovega delovanja in mehanizmov samozdravljenja. S tem se pospeši cirkulacijo, spodbudi delovanje limfnega sistema, doseže globok sprostitev, revitalizacijo organov in organskih sistemov v telesu. Pri nas jo učinkovito izvajamo tudi pri otrocih.

LaStone masaža z vročimi in hladnimi kamni je posebno doživetje in užitek. Masažo se izvaja s toplimi bazaltnimi (okrog 50° C) in ledeno-hladnimi marmornimi kamni. Učinek je takojšnji, odpirajo se kanali, ki omogočajo pretok energije. Telo se napolni z novo močjo in energijo, duh pa umiri in okrepi.

Aromaterapija zagotavlja popolno relaksacijo duše in telesa. V kombinaciji z izborom arom (eteričnih olj) in masažnih tehnik telo spravimo v stanje prijetnega miru in harmonije. Eterična olja delujejo na vseh področjih: fizičnem, psihičnem in duhovnem. Čistijo telo preko limfnega sistema, sproščajo fizično in psihično napetost in balansirajo misli. Eterična olja, ki jih uporabljamo, so 100-odstotne naravne koncentrirane esence zdravilnih rastlin.

Anticelulitna masaža stegen in trebuha je zasnovana kot natančno ciljana aromaterapija. Izbrana eterična olja pospešijo izločanje in razgradnjo maščob, zato je nepogrešljiva pri vseh oblikah nadzorovanega hujšanja, lahko pa si jo privoščite tudi kar tako, za sprostitev in užitek.

Masaža s čokolado – za trenutke, ko si zaželite razvajanja. Je sladkobna, poželjiva, čutna, razveseljujoča. Koža po njej pa mehka, sladka, dišeča in napeta.

Masaža z medom – ­ večnamenska nega globinsko obnavlja, hrani kožo in zagotavlja vlažnost. Zato je koža po masaži gladka, čvrsta in svilnata. Namenjena je suhi, utrujeni, neelastični in slabo prekrvavljeni koži.

Lomi Lomi masaža v havajskem jeziku pomeni »ljubeče roke«. Havajčani jo še danes negujejo kot življenjsko filozofijo in uporabljajo kot zdravilo / za zdravljenje. Razkritje skrivnosti te izjemne tehnike se je zgodilo v 60. letih 20. stoletja. Pri nas je Lomi-Lomi ritual edinstveno doživetje. Izvaja se jo ob ritmu havajske glasbe z dolgimi masažnimi gibi. Deluje izjemno sproščujoče, hitro odpravi napetosti, povrne dobro počutje in okrepi telesno/življenjsko moč.

Masaža z zeliščnimi snopki združuje nekaj stoletji staro azijsko metodo zdravljenja in lepotičenja s sodobnim znanjem na področju zelišč, aromaterapije in nege telesa. Masažo odlikuje prijetna izmenjava različnih postopkov: od polivanja s toplim aromatičnim oljem in masažnimi gibi po energetskih točkah do masaže s snopki. Snopki so ročno izdelani iz lanenega platna in napolnjeni z izbranimi zelišči glede na cilj, ki ga želimo doseči: razstrupljanje, poživitev, sprostitev. Posebnost so snopki Vino bonum, polnjeni s tropinami in dodatkom olja iz grozdnih pešk, ki jih uporabimo za pomlajevalni učinek. Posebna pridobitev pri masaži s snopki je piling učinek. Koža je mehka, gladka in izjemno lepega videza.

 

Vir: www.terme-krka.si

Nazaj na rubriko Naj wellness

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije