Naj wellness

Nazaj na rubriko Naj wellness
summit.jpg

Uspešna kandidatura za BalkanSpa & Wellness Summit

Datum: sreda, 11. februar, 2015

Iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so sporočili, da je Slovenija uspešno kandidirala za pridobitev pomembne mednarodne konference zdraviliškega talaso in wellness turizma za leto 2015.

Na konferenci z nazivom BalkanSpa & Wellness Summit, ki bo potekala od 12. do 15. novembra, pričakujejo okvirno 100 udeležencev iz najmanj 8 držav jugovzhodne Evrope in Balkana, gostiteljica dogodka bo družba Thermana iz Laškega.

Štiri predhodna srečanja strokovnjakov zdraviliškega turizma, ki so potekala pod skupnih sloganom »We have a common history, let's create a common future«, so pokazala nujnost boljše organiziranosti zdraviliškega turizma na mednarodnem nivoju. Med seboj so se povezale štiri države Slovenija, Hrvaška, Srbija in Turčija, ki jih z namenom razvoja in boljše promocije produkta zdraviliškega talaso in wellness turizma, zastopajo nacionalna združenja s področja zdraviliškega turizma. V okviru mednarodnega sejma v Beogradu, ki bo potekal od 19. do 21. februarja, je predviden tudi svečani podpis skupnega dokumenta.

Namen skupne konference je poglobiti stike med vsemi državami udeleženkami tako na strokovnem področju z izmenjavo izkušenj v zdraviliškem zdravljenju in skupni promociji, kot tudi pri umestitvi v širši evropski prostor. V ta namen bo konferenca zajemala štiri področja delovanja:
- BalkanSpa Treatment and Research Center,
- BalkanSpa Education and Training Academy,
- BalkanSpa Health and Wellness Summit,
- Balkan Spa Quality and Promotion Awards.

Gostiteljica lanskoletnega srečanja pod nazivom »Balkan Spa Summit« je bila Hrvaška in temu srečanju so namenili najvišjo podporo, tako predsednik Vlade Republike Hrvaške, Ministrstvo za turizem in Gospodarska zbornica. Pisma podpore se nahajajo na spletni strani www.balkanspasummit.org. V Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so prepričani, da bo tudi v Sloveniji dogodku namenjena ustrezna podpora.

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Naj wellness

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije