Nasvet za izlet

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet
Tanki

5. Festival vojaške zgodovine

Datum: sreda, 14. september, 2011
V Parku vojaške zgodovine Pivka letos pripravljajo že V. Festival vojaške zgodovine, ki bo potekal od petka, 16.09.2011 do nedelje, 18.09.2011. Festival letos sovpada s 5. obletnico delovanja Parka, saj je bil septembra 2006 odprt I. paviljon s tankovsko-artilerijsko zbirko, dve leti kasneje pa mu je sledil še II. paviljon.

Omenjeni zbirki dopolnjujejo tudi druge stalne in gostujoče razstave, od aprila letos pa ponudbo Parka bogati tudi podmornica P-913. Prav nedeljska slavnostna otvoritev notranjosti podmornice bo predstavljala vrhunec festivalskega dogajanja, ki ga bodo dopolnjevale še predstavitvene vožnje SV z oklepniki Svarun 8x8, sejem militarij in domačih izdelkov, uprizoritev igre »OKLEP '91« v izvedbi kulturnozgodovinskega društva Triglav in številni drugi zanimivi dogodki.

Festival bo potekal po naslednjem programu:


Petek, 16.9.2011
- 19:30 - okrogla miza »SLOVENCI IN PODMORNIČARSTVO«

Sobota, 17.9.2011
- od 10:00 dalje – vodeni ogledi utrdbe Alpskega zidu na Primožu
- od 10:00 – predstavitev plastičnega maketarstva v sodelovanju s podjetjem Revell
- od 10:00 - paintball turnir na platoju za tankovsko-artilerijskima paviljonoma
- 18:00 - odprtje razstave o podmorničarstvu in Slovencih (Pomorski muzej Sergeja Mašere Piran)

Nedelja, 18.9.2011
- od 10:00 dalje - vodeni ogledi utrdbe Alpskega zidu na Primožu
- od 10:00 - sejem militarij in domačih izdelkov
- od 10:00 - dalje predstavitev ekipe projekta POMAGAJMO (sebi in drugim)
- ob 10:00 - Občni zbor Društva podmorničarjev
- od 10:00 - predstavitev plastičnega maketarstva v sodelovanju s podjetjem Revell
- od 12:00 - predstavitvene vožnje Slovenske vojske z oklepniki 8x8 Svarun
- od 12:00 – predstavitev sodobne potapljaške opreme 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske
- ob 14:00 - uprizoritev igre »OKLEP '91« v izvedbi kulturnozgodovinskega društva Triglav
- ob 14:30 - predstavitev kratkega filma o podmorničarstvu in Slovencih (produkcija PopTV)
- ob 15:00 - slovesnost ob odprtju podmornice
- ob 16:30 - uprizoritev igre »OKLEP '91« v izvedbi kulturnozgodovinskega društva Triglav

INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE

Parkiranje na dan prireditve 18. septembra, bo možno v centru Pivke in pri novi vojašnici v Pivki. Parkirna mesta bodo označena, za obiskovalce pa bo organiziran tudi brezplačen avtobusni prevoz. Aktivnosti na dan prireditve so primerne tudi za zaključene skupine. Obiskovalci si lahko vse dogodke v okviru V. Festivala vojaške zgodovine ogledajo brezplačno.

Nazaj na rubriko Nasvet za izlet

Najnovejše v tej rubriki

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
petek, 10. januar 2020

Že osemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (24. 01. 2020 - 26. 01. 2020) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 28. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer so od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur. Z veseljem vam sporočajo, da so pred prijave že odprte, torej lahko s klikom na prijavni obrazec na spletni strani Občine Črna na Koroškem svojo ekipo že prijavite.

Jabitour v Svečini že prihodnjo pomlad

Košara jabolk
torek, 31. december 2019

V Svečini bo prihodnje leto, natančneje prvi vikend marca, zaživela Svečinska jabolčna in sadna pot - Jabitour. Izdali so ilustrirani turistični zemljevid, kmalu pa bodo po trasi postavljene vse informativne table.

Legenda o potopljenem zvonu

Bled_zvon3.jpg
torek, 24. december 2019

Tudi letos bo Legenda o potopljenem zvonu na božični dan, 25. decembra, ob 17. uri zaživela v Grajskem kopališču. Pri uprizoritvi bodo sodelovali Društvo za podvodne dejavnosti Bled, žonglerska skupina Čupakabra, pletnarji, društvo BPS in sopranistka Janja Hvala. Vstop prost.

Žive jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
četrtek, 19. december 2019

Najbolj čarobno božično doživetje, ki se ga boste za vedno spominjali. Med 25. in 30. decembrom doživite svetopisemsko zgodbo v dih jemajočem okolju Postojnske jame in se prepustite edinstvenemu pravljičnem vzdušju.

Ptujska pravljica

ptuj - zimska pravljica
četrtek, 12. december 2019

Okrašeno nebo nad starim mestnim jedrom v decembrskem času postane kulisa za magična bitja, ki pričarajo pravljico na Mestnem trgu. Dva pravljična tedna sta namenjena pravljičnemu sejmu in pestremu dogajanju v srcu mesta.

Decembrsko dogajanje v Novem mestu

novoletne lučke
sreda, 11. december 2019

Praznični Božični sejem na prenovljenem Glavnem trgu prinaša bogato ponudbo izvirnih daril, izdelkov lokalnih oblikovalcev in domačih dobrot. Sejem dopolnjuje gostinska in kulinarična ponudba ter druženje ob spremljevalnem programu. Vašega obiska v mestnem jedru bodo veseli tudi vsi trgovci, gostinci in drugi ponudniki, ki za vas pripravljajo posebne decembrske popuste.

S prižigom lučk in dogajanjem za vso družino se v Sežani začenja veseli december

novletna jelka2
četrtek, 5. december 2019

Z otroško predstavo, prižigom praznične osvetlitve mesta in koncertom 6. decembra v Sežani začenjajo niz prireditev pod skupnim imenom Praznična Sežana 2019.

Prešerni december v Kranju

kranj_dec-5.jpg
torek, 3. december 2019

December je čas luči, miru, topline, drobnih pozornosti in lepih želja. Če smo iskreni, tudi čas, ko se nam vedno kam mudi in velikokrat pomislimo, kako hitro teče naš čas. Zato se za trenutek ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase in svoje najdražje, za ljubezen, pogovor, smeh in sprostitev. V Kranju ripravljajo v pester Prešerni december, ki bo zagotovo ogrel vaše pete in srce.

Prižig prazničnih lučk v Mariboru

Maribor december
torek, 26. november 2019

V petek, 29. 11. 2019, s pričetkom ob 17. uri vabljeni, da se skupaj odpravimo osvetliti in začarati mariborske ulice in trge.

Decembrske sladkosti se bodo v Portorožu pričele s čokolado

december_portoroz.jpg
torek, 26. november 2019

Pričetek decembrskih praznovanj bo v Portorožu v znamenju čokolade. Poleg tradicionalnih dogodkov bo letošnja novost kotalkališče v Monfortu, manjkal ne bo tudi priljubljeni Festival penin. Trije dobri možje se bodo letos v Portorož pripeljali z avtomobili starodobniki in celo z letalom.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije